Groen-voorzitster Meyrem Almaci kwam vanmorgen als eerste aan bij koning Filip.
Volledig scherm
Groen-voorzitster Meyrem Almaci kwam vanmorgen als eerste aan bij koning Filip. © BELGA

Koning zet consultaties ook morgen nog verder: geen gesprek met Vlaams Belang

Voor Koning Filip zit zijn tweede dag van consultaties met de partijvoorzitters erop. Morgen gaan de gesprekken verder. Vlaams Belang reageert misnoegd, omdat de partij niet werd uitgenodigd.Koning Filip houdt het ontslag van de regering in beraad. Verwacht wordt dat hij morgen laat weten of hij het ontslag aanvaardt. Als dat gebeurt, gaat de regering in lopende zaken.  

53 reacties

 • julien de meulder

  4 jaar geleden
  met wat recht heeft de koning om niet het vlaams belang uit te nodigen waarom moeten die 500000 kiezers dan wel zijn dotatie betalen het vlaams belang wordt steeds opzij gezet door het cordon maar wordt wel betaald als partij ik begrijp deze democratie hier niet meer maar zijn wel verplicht om te gaan stemmen waarom?????
 • daniel stienen

  4 jaar geleden
  Allez, merci Philippe, je heb me nu wel over de streep getrokken om Vlaams Belang te stemmen.
 • Louis Vanarwegen

  4 jaar geleden
  Ergens kan ik hem wel begrijpen, 1 cordon sanitair, 2 VB erkennen koningingshuis niet, ben niet tegen VB integendeel maar zal er nooit voor stemmen zolang er een cordon is, want mijn stem is dan een verloren stem, dat hebben vele klaar blijkelijk nog niet door..
 • Marc Verdonck

  4 jaar geleden
  Als VB terug 30 % haalt zullrn ze nog niet ontvangen worden door deze koning. Er waren er ooit betere.
 • Kristoff Belien

  4 jaar geleden
  Awel Mr Yves Verhaert.... Dan moet de grondwet dringend aangepast worden... Dit is niet zoals het in een democratie hoort te zijn