Koen Geens (CD&V) kwam vanmiddag langs bij koning Filip.
Volledig scherm
Koen Geens (CD&V) kwam vanmiddag langs bij koning Filip. © BELGA

Koning rondt consultaties partijvoorzitters af en beraadt zich over volgende stap

Koning Filip heeft zijn consultaties van de partijvoorzitters vanmiddag afgerond. Die nieuwe ronde moet dienen om de federale regeringsonderhandelingen opnieuw vlot te trekken. Ook de groene partijen werden nu toch uitgenodigd. Het staatshoofd heeft daarmee alle onderhandelaars ontvangen van de partijen die in aanmerking komen voor een paars-gele of paars-groene regering. Het is nog onduidelijk wat de volgende stap wordt.

 1. Agente die nazigroet bracht in cel Chovanec, blijft geschorst: “Ik kwam niet op Hitlers naam, dus maakte ik dat gebaar”

  Agente die nazigroet bracht in cel Chovanec, blijft geschorst: “Ik kwam niet op Hitlers naam, dus maakte ik dat gebaar”

  De Raad van State heeft vrijdag het verzoek tot schorsing met uiterste urgentie afgewezen dat werd ingediend door de politieagente die een nazigroet had gebracht tijdens de interventie van de luchtvaartpolitie op de luchthaven van Charleroi in februari 2018. Bij die interventie liet de Slovaak Jozef Chovanec het leven. De agente verzette zich op 15 oktober tegen de voorlopige schorsingsmaatregel die tegen haar was genomen voor een periode van vier maanden.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Van Bond tot Zed: 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  Van Bond tot Zed: 11 iconische rollen van Sean Connery