BRUSSEL - De Belgische koning Filip krijgt een minder rustige kerst dan hij wellicht hoopte. De komende tijd zal hij bereikbaar moeten blijven nu premier Charles Michel dinsdagavond op het Kasteel van Laken het ontslag van zijn regering is komen aanbieden. De koning dat ontslag in beraad, zo liet het paleis weten.
Volledig scherm
BRUSSEL - De Belgische koning Filip krijgt een minder rustige kerst dan hij wellicht hoopte. De komende tijd zal hij bereikbaar moeten blijven nu premier Charles Michel dinsdagavond op het Kasteel van Laken het ontslag van zijn regering is komen aanbieden. De koning dat ontslag in beraad, zo liet het paleis weten. © EPA

Koning houdt ontslag regering-Michel II in beraad

PolitiekPremier Charles Michel heeft in de Kamer aangekondigd dat hij het ontslag van de regering indient. De koning houdt het ontslag in beraad. Eerder gaf hij nog aan verder te willen gaan met een minderheidsregering, maar dan met de steun van “een coalitie van goede wil” in het parlement. Hij leek daarbij vooral de centrumlinkse partijen de hand te reiken, maar die gingen daar niet op in en kondigden toch een motie van wantrouwen aan. Lees hieronder het verloop van een bewogen dag.

332 reacties

 • Saadia Sellak

  3 jaar geleden
  Wees blij dat de koning er is. Hij staat garant voor het belang van het hele Belgische volk en heeft geen politieke ambities en is onafhankelijk. Ik begrijp de klachten hier over de koning niet. Politici spelen met miljarden, liegen het volk regelmatig voor en gooien hun kont tegen de kribbe als ze hun zin niet krijgen, maar de koning hoeft zich niet te bewijzen en denkt aan de toekomst van zijn land en zijn volk, rijk EN ARM!
 • Robert DE REU

  3 jaar geleden
  Eenmaal het packt voor Marrakech is getekend, zal de Koning het ontslag van de regering aanvaarden, ons Michelleke had beter voor eenmaal geluisterd naar de stem van het volk, maar ja he.
 • Ashley Mees

  3 jaar geleden
  DIt krijg je met een bevolking dat meeloopt en zijn eigen mening niet respecteerd. Belgie splitsen en verdelen. Vlaanderen naar Nederland, wallonie naar frankrijk ! Koning / koningshuis afzetten, die als je terug naar de geschiedenis gaat toch maar hier werd neergezet. Zal, zoals ik altijd al heb gedaan vanaf mijn 18jr. Nog maar eens op de enige partij stemmen die tot nu toe zijn ware identiteit altijd gebleven is. VB !
 • hugo lachi

  3 jaar geleden
  er word teveel gebabbeld,kom eens als burger uit jullie pijp leg en leg belgie eens volledig plat,en zeg dan eens wat op uwe lever ligt.
 • Maurice Peeters

  3 jaar geleden
  Ik zouw liever de weever als president hebben, meer huur voor men huizen, minder loon betalen aan men personeel en ze moeten langer werken, ik wil ook geen rsz en pensioenbijdrage meer voor hen dat ze het zelf doen, al die vreemde werken wel goedkoop ik vind dat ze verplicht moeten gratis werken.