Bourgeois (r.) en Demotte (m.) brengen op 4 november verslag uit bij Koning Filip.
Volledig scherm
Bourgeois (r.) en Demotte (m.) brengen op 4 november verslag uit bij Koning Filip. © Photo News

Koning Filip stuurt Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) het federale veld in

Koning Filip heeft Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) aangesteld als preformateurs voor de eventuele vorming van een federale regering. De twee moeten nagaan of een regering met PS en N-VA, de twee grootste partijen in de twee taalgroepen, kans op slagen heeft. Op 4 november brengen ze verslag uit aan de koning.

 1. ONZE OPINIE. De koffietafel verdient ook een lobby
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. De koffieta­fel verdient ook een lobby

  Ik kan de knuffel nog altijd voelen. Ook al dateert hij van meer dan tien jaar geleden. Bij de begrafenis van mijn vader sloeg bij het groeten één van mijn oude schoolvrienden zijn armen om me heen. Geen 'klasgenootje' meer ondertussen, maar een boom van een kerel. We hadden elkaar al minstens een jaar niet meer gezien, en er waren vrienden met wie ik ondertussen closer was. Ik herinner me niet of hij iets zei, maar net het feit dat zo'n schoolvriend er ook na al die jaren nog steeds was, maakte van die ene knuffel het moment waarop alle verdriet van die dag een plek kreeg.
 1. Annelies (19) getuigt over haar mentale problemen: “Ik voelde dat er iets niet klopte, alsof ik anders was dan de anderen”
  PREMIUM

  Annelies (19) getuigt over haar mentale problemen: “Ik voelde dat er iets niet klopte, alsof ik anders was dan de anderen”

  Vlaanderen kleurt stilaan weer gloeiend rood. Vrijdag is het opnieuw Rode Neuzen Dag, de goededoelenactie van VTM, QMusic, Belfius en deze krant. De vijfde editie al en meer dan ooit nodig. De mentale gezondheid van onze jongeren werd zelden zo hard op de proef gesteld als nu. Annelies Praet (19) voelde zich op haar 15de plots slecht, zonder aanleiding. “Zeggen dat ik griep had, was zoveel makkelijker dan toegeven dat ik moedeloos in de zetel lag.”
 2. HET DEBAT. Zijn boetes en strengere controles op loslopende honden waar dat verboden is een goed idee?

  HET DEBAT. Zijn boetes en strengere controles op loslopende honden waar dat verboden is een goed idee?

  Het Agentschap voor Natuur en Bos meldt dat boswachters harder zullen optreden tegen loslopende honden in natuurgebieden. Baasjes die hun hond niet aan de leiband houden waar dat verplicht is, riskeren een minimumboete van 80 euro. Wat denk jij? Zijn boetes en strengere controles op loslopende honden waar dat verboden is een goed idee? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
 1. China is gestart met boringen in de maan
  Play

  China is gestart met boringen in de maan

 2. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken