Koning Filip spreekt Belgen toe over coronavirus: bekijk hier integraal zijn boodschap
Koning Filip heeft zopas om 19 uur een televisietoespraak gehouden waarin hij de Belgen toesprak over de coronacrisis. Lees hier integraal zijn boodschap aan de bevolking.
Delen per e-mail
Beste landgenoten,
Ons land wordt geconfronteerd met een ongekende gezondheidscrisis op wereldschaal. België bevindt zich vandaag in een cruciale fase om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen.
De overheden hebben hun verantwoordelijkheid genomen en drastische maatregelen getroffen die een grote impact hebben op ons dagelijks leven. Dit vraagt een groot aanpassingsvermogen van ons allen. We moeten dit voor onszelf doen, maar ook voor de anderen en vooral voor de kwetsbaren onder ons.
Mathilde en ik denken aan eenieder van jullie, en vooral aan diegenen die getroffen werden door de ziekte. Wij leven ook mee met de ouderen die afgezonderd zijn in eigen huis of in een zorginstelling. Ook voor ouders is het niet eenvoudig om hun gezin te herorganiseren. En ook van de jongeren wordt verantwoordelijkheidsbesef gevraagd. Onze houding hierin is essentieel, en kan levens redden. In naam van het hele land, wil ik iedereen bedanken die zich dag en nacht inzet, in ziekenhuizen en in de eerstelijnszorg. We beseffen dat dokters, verpleegkundigen en alle zorgverleners uitzonderlijke inspanningen leveren.
Deze crisis treft rechtstreeks onze bedrijven en handelszaken, werknemers en zelfstandigen. Het merendeel van de economische sectoren lijdt hier zwaar onder. Moedige beslissingen dringen zich op om de schok op te vangen.
Dames en heren,
De huidige situatie herinnert ons aan onze kwetsbaarheid, maar tegelijk brengt het onze sterkte naar boven. Elkeen van ons kan ertoe bijdragen om deze crisis het hoofd te bieden. De spontane oproepen van verbondenheid en solidariteit zijn hartverwarmend. Ik moedig ze aan. Deze beproeving zal ons sterker maken.
Bekijk hier de integrale boodschap van Koning Filip:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Coronacrisis speelt uitvoering van werkstraffen parten
Veel werkstraffen kunnen door de coronacrisis en daaraan verbonden maatregelen niet uitgevoerd worden. Dat blijkt uit een antwoord van Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) op een vraag van Vlaams parlementslid Adeline Blancquaert (Vlaams Belang). In 2020 zijn er in totaal 3.027 werkstraffen afgesloten. Eind vorig jaar waren er nog steeds 2.918 dossiers lopende. -
PREMIUM2
De Belg achter de virale deepfake filmpjes van Tom Cruise: “Er zit enorm veel toekomst in die technologie”
-
PREMIUM
De stad na corona wordt een 15-minuten-stad: “Dat is het lichtpunt van de hele crisis: iederéén wil nu een groene en fietsvriendelijke stad met fijne buurten”
-
-
PREMIUM
Overlegcomité kiest in extremis voor eenvoud: “Met 8 afspreken buiten? Of nee, pak met 10”
Vanaf maandag wordt de buitenbubbel uitgebreid: niet naar 8 personen zoals verwacht, maar naar 10 - een last-minute ingeving van het Overlegcomité. Maar verder werd er maar weinig water bij de wijn gedaan. Reizen is nog niet toegestaan in de Paasvakantie en ook de horeca kan pas open op 1 mei. -
Livios
Koken op inductie: dit zijn de troeven (en de kostprijs)
Meer dan de helft van de verkochte kookplaten zijn inductievuren. Een gasvuur is dus voor velen niet langer de beste optie om te koken. Vanwaar die verschuiving? En wat zijn de grootste troeven van inductie? Bouwsite Livios maakt je wegwijs. -
Multimedia
Gaat je smartphone te snel stuk? Dit kan je eraan doen
Een gemiddelde gebruiker doet het net geen drie jaar met zijn smartphone voordat hij overgaat naar een nieuwe, zeggen marktonderzoeken. Wil jij liefst dat je smartphone het langer uitzingt? Dan moet je er vooral goed zorg voor dragen. Onze techredacteur geeft vijf belangrijke tips. -
Jobs
Dit worden de uitdagingen voor de ICT-sector in de komende jaren
Vanuit ons kot werken, shoppen, les volgen en eten bestellen. ICT’ers wisten het voorbije coronajaar niet waar eerst gesprongen om al die zaken technisch mogelijk te maken. Maar wat als de pandemie straks voorbij is? Ziet de toekomst er dan nog rooskleurig uit voor de ICT-sector? Jobat.be vroeg het aan Patrick Slaets van technologiefederatie Agoria.
14 reacties
Elke Celis
Joery Goubert
Elke Celis
Wesley Kenis
Emi Hergersberg