Koning Filip kerstboodschap 2021
Volledig scherm
Koning Filip kerstboodschap 2021 © Koninklijk Paleis

Koning Filip kijkt met vertrouwen naar de toekomst in kerstboodschap: “We zullen huidige moeilijkheden samen overwinnen”

Koning Filip kijkt met vertrouwen naar de toekomst, ondanks de huidige uitdagingen in onze maatschappij zoals de coronacrisis en de klimaatopwarming. “We geraken hier uit door te tonen dat we het vertrouwen van de ander waard zijn, doordat we verantwoordelijke daden stellen, standvastig op de lange termijn”, zegt de koning in zijn jaarlijkse kersttoespraak. 

20 reacties

 • Ruben Beylemans

  1 jaar geleden
  Mooie uitspraak Sire. Bedankt voor de kracht die we nodig hebben om hier samen uit te geraken. Zo dat we op 1 of andere manier toch uit die pandemie geraken en hoe moeilijk het ook is. We zijn er allemaal door getroffen.
 • Karel Van Beeck

  1 jaar geleden
  Goed koningskoppel met mooie kinderen. Respect!
 • tony decabooter

  1 jaar geleden
  Ik hou van ons land en ik ben fier een belg te zijn met of zonder ons koningspaar ,maar zij lijken wel verbindend te zijn en de walen sluit ik in mijn belgisch hart .
 • Dirk Dierckx

  1 jaar geleden
  Sympathieke koning met zeker een warm hart, alleen worden zijn woorden uitgehold door de onbekwame politiekers bij wie de bevolking niet meetelt, geld en macht zijn hun leidraad.
 • Raoul Rouma

  1 jaar geleden
  Samen? Wie bedoelt hij? De Vlamingen en de Franstaligen, of hij en wij? Denk het niet hé.
 1. Tot in Zwitserland, Australië en Zuid-Afrika toe: waarom prins Gabriël wereldwijd in de kijker loopt
  PREMIUM
  Royalty

  Tot in Zwitser­land, Australië en Zuid-Afri­ka toe: waarom prins Gabriël wereldwijd in de kijker loopt

  Net zoals de andere Europese koningshuizen heeft ook de Belgische koninklijke familie dit jaar een nieuwe kerstkaart gedeeld via de sociale media. Alle leden van het gezin van koning Filip (61) en koningin Mathilde (48) zijn op de foto te zien, al is het toch vooral prins Gabriël (18) die alle aandacht trekt. En dat doet hij niet alleen met zijn lengte, zo klinkt het wereldwijd onder koningshuisdeskundigen. Zij leggen alle redenen op tafel waarom de ‘tweede troonopvolger’ zo in de smaak valt, en daar zit prins Harry voor iets tussen. “Wat ze in het buitenland over hem schrijven, is niet overdreven.”
 1. ‘Mimi’ Ullens verloor meer dan 80 miljoen met haar modeactiviteiten: de aanleiding voor de moord in Ohain?
  PREMIUM

  ‘Mimi’ Ullens verloor meer dan 80 miljoen met haar modeactivi­tei­ten: de aanleiding voor de moord in Ohain?

  Myriam ‘Mimi’ Ullens de Schooten (70), de barones die afgelopen week werd doodgeschoten door haar stiefzoon, verloor de afgelopen jaren aan miljoenen euro’s met haar kledinglijn en modeboetieks. Volgens bronnen zou ‘Mimi’ een deel van het fortuin hebben verkwist van haar hoogbejaarde echtgenoot, wat voor hevige ruzies zorgde binnen de familie. “Het is triestig wat er is gebeurd. Er zijn alleen maar verliezers”, reageert de broer van de verdachte.