VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Koning Filip en koningin Mathilde bezoeken zwaar getroffen plaatsen van watersnood, maar inwoners zijn sceptisch

Koning Filip en koningin Mathilde hebben woensdag een bezoek gebracht aan Verviers en Esneux. Op deze plaatsen in Wallonië sloeg de watersnood in juli erg hard toe. Het koningspaar kwam vooral kijken naar de hulp die de mensen er sindsdien hebben gekregen, maar de inwoners van Verviers reageren sceptisch op het bezoek. “De situatie is nog altijd dezelfde als hiervoor. Of de koning en de koningin nu komen of niet, dat verandert niets.”

  1. REPORTAGE. De eerste schooldag in Pepinster: “Sommige kinderen slaan in paniek als ze het geluid van een wasmachine horen”
    PREMIUM

    REPORTAGE. De eerste schooldag in Pepinster: “Sommige kinderen slaan in paniek als ze het geluid van een wasmachine horen”

    Ze waren blij om elkaar terug te zien, om elkaar eens goed vast te pakken, maar er rolden ook tranen bij het bezoek aan het verwoeste schooltje La Providence. De eerste schooldag op de Ecoles Libres de Pepinster was voor leerkrachten en leerlingen een rollercoaster van emoties. “Ik ben oud-leerling en intussen geef ik hier 40 jaar les. Volgend jaar ga ik met pensioen. Dit raakt me heel erg diep”, zegt juf Liliane van het vijfde en zesde leerjaar.