VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Koning Filip en koningin Mathilde bezoeken zwaar getroffen plaatsen van watersnood, maar inwoners zijn sceptisch

Koning Filip en koningin Mathilde hebben woensdag een bezoek gebracht aan Verviers en Esneux. Op deze plaatsen in Wallonië sloeg de watersnood in juli erg hard toe. Het koningspaar kwam vooral kijken naar de hulp die de mensen er sindsdien hebben gekregen, maar de inwoners van Verviers reageren sceptisch op het bezoek. “De situatie is nog altijd dezelfde als hiervoor. Of de koning en de koningin nu komen of niet, dat verandert niets.”

 1. Nu de mondmaskers op school verdwijnen: mogen leerlingen weer samen in de refter lunchen? Wat met praktijklessen? En mogen ze af op de schoolbus?
  PREMIUM
  16

  Nu de mondmas­kers op school verdwijnen: mogen leerlingen weer samen in de refter lunchen? Wat met praktijk­les­sen? En mogen ze af op de schoolbus?

  Vanaf 1 oktober vervalt ook in het secundair onderwijs de mondmaskerplicht in Vlaanderen. Wat het allemaal betekent voor leerlingen, leerkrachten en ouders vertellen minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en Pieter-Jan Crombez, woordvoerder van het katholiek onderwijs, aan de hand van vragen recht uit de onderwijspraktijk.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. REPORTAGE. De eerste schooldag in Pepinster: “Sommige kinderen slaan in paniek als ze het geluid van een wasmachine horen”
  PREMIUM

  REPORTAGE. De eerste schooldag in Pepinster: “Sommige kinderen slaan in paniek als ze het geluid van een wasmachine horen”

  Ze waren blij om elkaar terug te zien, om elkaar eens goed vast te pakken, maar er rolden ook tranen bij het bezoek aan het verwoeste schooltje La Providence. De eerste schooldag op de Ecoles Libres de Pepinster was voor leerkrachten en leerlingen een rollercoaster van emoties. “Ik ben oud-leerling en intussen geef ik hier 40 jaar les. Volgend jaar ga ik met pensioen. Dit raakt me heel erg diep”, zegt juf Liliane van het vijfde en zesde leerjaar.