Koning Filip tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.
Volledig scherm
Koning Filip tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. © Photo News

Koning Filip eert “voortdurende steun” van Vlaamse vrijwilligers na overstromingen in Wallonië tijdens nieuwjaarstoespraak

Koning Filip heeft de overheden van het land vandaag toegesproken ter gelegenheid van het nieuwe jaar. De toespraken van de koning en van premier Alexander De Croo (Open Vld) vonden plaats in de Troonzaal, in de aanwezigheid van veertig scholieren uit het laatste jaar van het secundair onderwijs die uitgenodigd waren om de plechtigheid bij te wonen vanop de eerste rij. Zij kwamen uit drie scholen in Mechelen, Braine-l’Alleud en Eupen. 

  1. Een begrotingsgat van 27 miljard euro, maar PS-minister van Werk en Economie heeft geen haast om te besparen: “Waar dan?”
    PREMIUM

    Een begrotings­gat van 27 miljard euro, maar PS-minister van Werk en Economie heeft geen haast om te besparen: “Waar dan?”

    Besparen? Hervormen? Volgens PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne is er geen haast bij. “De begrotingsput is al minder diep dan verwacht! En waar moeten we dan besparen? Op politie, justitie, sociale zekerheid? Nee, toch!” Een interview met de minister van Werk en Economie over belastingen, minimumlonen en de verschillen tussen Vlaanderen, Brussel en Wallonië.