Koning Filip benadrukt belang vreedzaam Europa

Vandaag is er een grote internationale herdenkingsplechtigheid in Luik met tal van buitenlandse prominenten. Er is voor Luik gekozen omdat daar de allereerste grote gevechten van WOI hebben plaatsgevonden. De veiligheidsmaatregelen zijn enorm, er is zelfs luchtafweer voorzien. Bekijk in bovenstaande video LIVE de herdenking van de start van de Eerste Wereldoorlog in Luik.

 1. Politie op zoek naar man met skibril die brand stichtte aan politiepost tijdens rellen in Brussel
  4

  Politie op zoek naar man met skibril die brand stichtte aan politie­post tijdens rellen in Brussel

  De politie is op zoek naar een verdachte die tijdens de rellen in Brussel vorige maand brand stichtte aan een politiekantoor in Schaarbeek. In het opsporingsprogramma ‘Faroek’ wordt vanavond een oproep naar tips gelanceerd met nieuwe beelden van de man met de skibril. Enkele beelden werden vanmiddag al in VTM NIEUWS getoond. Daarop is onder meer te zien dat de brandstichter zichzelf mee in brand steekt tijdens de drieste aanval op het commissariaat aan het Liedtsplein.
 2. 100 jaar terug in de tijd met unieke reeks en unieke foto's
  oorlogskranten

  100 jaar terug in de tijd met unieke reeks en unieke foto's

  Maandag zal het exact honderd jaar geleden zijn dat de Duitsers België binnenvielen en ons meesleurden in de Eerste Wereldoorlog. 'Het Laatste Nieuws' herdenkt die gebeurtenis met een herdruk van de originele oorlogskranten. Die krijgt u zes weken lang gratis bij uw krant (ook beschikbaar in digitale versie). Daarnaast publiceren we foto's van toen en nu, dagboekfragmenten en een terugblik op wat er de eerste weken van de Groote Oorlog gebeurde.
 1. Kijk en luister hoe vulkanisch puin Etna op auto tikt
  Play

  Kijk en luister hoe vulkanisch puin Etna op auto tikt

 2. Candice en Marijn flirten bij romantisch diner: "Nu keek je naar mijn borsten en niet naar mijn kettinkje"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn flirten bij romantisch diner: "Nu keek je naar mijn borsten en niet naar mijn kettinkje"