Wouter Beke (r) wordt dit weekend bij De Wever verwacht.
Volledig scherm
Wouter Beke (r) wordt dit weekend bij De Wever verwacht. © Photo News

Komt Vlaamse regeringsvorming in stroomversnelling? “Er is toch al een tekst klaar”

Meer dan een maand na de verkiezingen van 26 mei lijkt Bart De Wever klaar voor een versnelling in de Vlaamse formatiegesprekken. De Vlaamse informateur zou dit weekend verschillende partijen willen spreken om een tekst te bespreken. Mogelijk wordt nadien duidelijk met welke partijen De Wever verder wil gaan om een nieuwe Vlaamse regering te vormen. Een nieuwe Vlaamse regering tegen 11 juli -de Vlaamse feestdag- lijkt stilaan onmogelijk. 

23 reacties

 • Sabine Nelkenbaum

  2 jaar geleden
  Polutnik Ronald u heeft groot gelijk Bart De Wever moet een minderheids regering vormen in Vlaanderen met N-VA en Vlaams Belang , en CD&V en Open VLD in Opositie zetten . ik hoop dat dat echt gaat gebeuren .
 • Francois Jonckheere

  2 jaar geleden
  Als verliezers wordt men geacht nederig te zijn, maar ja, waar vindt men de dag van heden nederige politici. Enkel VRT vindt die nog : Van den Broucke de geldverbrander en De Gucht de fraudeur en belastingsontduiker mogen in "De Afspraak" samen die Vlaamsgezinde Vuye komen afmaken. Ontbraken : de Willy Claes, Geysels, Tobback, Van Rompaey enz. Allemaal mannen die ooit aan de knoppen zaten en het land dan ook naar de knoppen(!) hebben geholpen. Prachtig toch het respect voor de kiezer.
 • ROLANDE DE QUANTER

  2 jaar geleden
  Gaat Bart zich toch laten beïnvloeden?
 • Roger Declercq

  2 jaar geleden
  Het zijn altijd dezelfde zogenaamde toppolitici van CD&V en OVLD die weigeren samen te werken met VB. Zij zouden eens navraag moeten doen bij hun achterban, zij zouden schrikken van wat daar leeft.
 • Jan Becel

  2 jaar geleden
  Van Grieken heeft gelijk. Er zijn 4 rechtse partijen, dus of open VLD of cdv moet kleur bekennen en de 2 grootste partijen steunen. Of ze moeten beiden hun eigen kiezers verraden en samen met alle verliezers een linkse regering vormen
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras