Volledig scherm
© Kay Nietfeld/dpa

Komt vaccinatie van ziekenhuispersoneel in gedrang? “We moeten impact van verlaagde levercijfers nog bekijken”

Nu Pfizer heeft bekendgemaakt dat het volgende week 40 procent minder vaccins kan leveren, bestaat de kans dat vaccinaties in de ziekenhuizen - die normaal volgende week zouden starten - vertraging zullen oplopen. “We bekijken nog wat de impact zal zijn van de verlaagde levercijfers voor de vaccinaties in de ziekenhuizen”, zegt Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. De verdere vaccinaties in de woonzorgcentra zouden niet in het gedrang komen.

33 reacties

 • Fientje Goderie

  1 maand geleden
  Bij Pfizer is het america first en we keken met z’n allen lijdzaam toe .Als eerste minister zou ik toch maar is deftig op een deur gaan kloppen ,maaar hier kan men enkel de burgers uitbuiten en verder laten sudderen , de rest is nietaan de orde ,grote woorden gebruiken en we hebben goed gewerkt ,maar de realiteit is dat we in België steeds achterop hinken .
 • hugo suetens

  1 maand geleden
  ⁷Suetens hugo Dit komt onze regering toch wel goed uit nu kunnen zij de schuld in iemand anders schoenen schuiven dat de vaccinatie niet loopt ,kroegen onze buurlanden dan ook minder of zijn wij alleen ? Want dan wordt er gerommeld en wordt er verkocht aan een hogere bieder
 • Steven Van Raemdonck

  1 maand geleden
  Is dat vaccin maar vier maand houdbaar dan gaan ze snel spuitjes moeten zetten toch
 • Jean-Marie Gijsen

  2 maanden geleden
  Hoeveel ministers van volksgezondheid hebben we in dit kleine landje ? +/- ene per miljoen inwoners ? En nog krijgen ze niks geregeld. Vivaldi of regenboog regering ? In hunne portemonnee waarschijnlijk. Nu hoor of zie je niemand. Ze durven hunne mooi geknipte kop niet niet te laten zien. Een ramp, net zoals de zonnepanelen. Wat is het volgende week ?
 • Dirk Peeters

  2 maanden geleden
  Wanneer je 100.000 mensen vaccineert in januari en vervolgens 3 weken later het tweede spuitje moet zetten, wat doe je dan als je maar 60.000 vaccins krijgt in februari ? Voor 1 keer is het niet de fout van de politiek, doch dat is ook alles wat je ervan kan zeggen. Tenzij de overheid zo slim is geweest om in januari 50.000 spuitjes te zetten en de andere 50.000 opzij legt voor diezelfde patiënten. Ik betwijfel het.
 1. Kritiek op clausule over juridische stappen tegen compensatieregeling digitale meter

  Kritiek op clausule over juridische stappen tegen compensa­tie­re­ge­ling digitale meter

  Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) heeft zich in het Vlaams Parlement moeten verdedigen voor een clausule die in de geplande compensatieregeling staat voor zonnepaneleneigenaars met een digitale meter. Wie een rechtsvordering indient, zou niet meer in aanmerking komen voor de compensatiepremie. "Dat is chantage", zegt Vlaams Belang-parlementslid Chris Janssens. Minister Demir wacht op het advies van de Raad van State.
 1. Vrouw trekt string over hoofd omdat ze masker moet dragen in winkel
  Play
  bizar

  Vrouw trekt string over hoofd omdat ze masker moet dragen in winkel

 2. Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren
  Play

  Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren