Microbioloog Isabel Leroux-Roels (41), diensthoofd van het Centrum voor vaccinologie (UZ Gent).
Volledig scherm
PREMIUM
Microbioloog Isabel Leroux-Roels (41), diensthoofd van het Centrum voor vaccinologie (UZ Gent). © Photo News

Komt er snel een vaccin? En wat als er nooit een gevonden wordt? Microbioloog beantwoordt de belangrijkste vragen

Zonder vaccin tegen Covid-19 zullen we nooit meer normaal kunnen leven. Dat zegt de Belg Peter Piot, een wereldautoriteit op het vlak van virussen. Mogen we hopen dat er snel een effectief vaccin gevonden wordt? Of moeten we ons neerleggen bij een eeuwige lockdown? Microbioloog Isabel Leroux-Roels (41), diensthoofd van het Centrum voor vaccinologie (UZ Gent), legt uit.

49 reacties

 • Bart Timperman

  2 jaar geleden
  De "Spaanse" griep, meegekomen uit Amerika met de Amerikaanse soldaten in 1918, heeft 20 tot 100 miljoen levens geëist. Voor deze griep heeft m'n tot vandaag nooit een vaccin gevonden. Alle virussen zijn verschillend en ze muteren ook maar maak mensen niet bang met een "eeuwige lock-down", dat is onzin.
 • Hugo vanderoosbeek

  2 jaar geleden
  Misschien moeten we eens te rade gaan bij Karel van Wolferen. Zijn diepere onderzoeken leggen heel andere zaken bloot... Een aanrader.
 • Lode Eelens

  2 jaar geleden
  We kennen allemaal een griepvaccin. Zo'n vaccin werkt in 25% van de gevallen of erger zoals in 2018 waar het vaccin de kans op griep juist vergrootte. Een vaccin tegen HIV.. is er nog steeds niet. En nu denken wij dat er binnen een paar maanden een vaccin tegen Covid 19 zal zijn ....??? Eerst zien en dan zien hoe het werkt...en dan geloven.
 • Stef Luyten

  2 jaar geleden
  Kben nog nooit zo gelukkig geweest... eindelijk terug rust in het koppeke dankzij corona.
 • Christophe De Vos

  2 jaar geleden
  Een vaccin kan inderdaad de oplossing brengen, maar waarschijnlijk zal een monoklonaal antigen de ultieme oplossing zijn (volgens een Nederlandse viroloog in Eos).