Volledig scherm
© Photo News

"Komende weken maximaal 54.300 eerste vaccinaties met Pfizer-vaccin”

De komende weken zullen in België wekelijks maximaal 54.300 Pfizer-vaccins voor een eerste vaccinatie kunnen toegediend worden. Dat blijkt uit cijfers die de taskforce vaccinatie vandaag vrijgegeven heeft. De cijfers zijn gebaseerd op de geplande leveringen door Pfizer en de keuze om een tweede vaccinatie tijdig te kunnen toedienen. Er wordt ook een beperkte strategische stock aangelegd uit voorzorg, als leveringen bijvoorbeeld niet zouden doorgaan of er iets misloopt met een transport.

25 reacties

 • Marc De Muyer

  1 maand geleden
  Ze hebben geld voor alles. Krijgen de mensen met een mobile home en een caravan, nu het geld terug van wegentaks en autocontrole en verzekering, want die dingen staan nu ook maar te staan in de berging.
 • oswald billiet

  1 maand geleden
  Voor de zoveelste keer, dit tegenvallen is een gevolg van niet gevoerde logistiek . Maw de hele zaak in handen geven van één organisatie voor toelevering en behandeling. Waarom ze dit niet aan de militairen gaven is een raadsel, want dit is hun specialiteit. Maar ja, in dit land wil ieder zijn zegje,en, zeker al die ministers van volksgezondheid. Je ziet nu wat er gebeurt.
 • Geert Landsman

  1 maand geleden
  54000 slechts? Dan zijn ze 203 dagen bezig, tel daar het tweede shotje bij en we zijn 406 dagen zoet. Dat betekend dus dat we pas op 1-1-2022 klaar zijn. En dan maar hopen dat het langdurig werkt. Geef mijn spuiten maar aan fikkie.
 • Joske Vermeulen

  1 maand geleden
  Ik denk dat ze bij Pfizer en AstraZeneca vooral realist zijn, en dat ze nu eerst leveren aan de landen die efficiënt inenten. En dan staan we laatst. Met als extra opmerking in het intern verslag van 'sales' aan 'productie' bij beide pharmabedrijven: "België heeft dan nog eens een wereldvreemde minister van Volksgezondheid die de klok wel hoort luiden, maar niet weet waar de klepel hangt".
 • Jos Van der Hasselt

  1 maand geleden
  Hier klopt iets niet, nu ook AstraZeneca niet de bestelde vaccins kan of wil leveren, wij moeten dat allemaal slikken en geloven.
 1. Wat moeten we verwachten van Overlegcomité morgen? Stijgende cijfers versus grote roep om versoepelingen
  35

  Wat moeten we verwachten van Overlegco­mité morgen? Stijgende cijfers versus grote roep om versoepe­lin­gen

  Terwijl de nieuwe coronabesmettingen en ziekenhuisopnames terug (licht) stijgen, buigt het Overlegcomité zich morgen over eventuele versoepelingen. Grote versoepelingen zijn nog niet aan de orde, zo maakte premier Alexander De Croo (Open Vld) maandag meermaals duidelijk. Nochtans is er de voorbije weken flink wat op tafel gekomen. Elke getroffen sector werpt dezer dagen een lijn uit in de hoop op versoepeling of perspectief en ook politici lijken hun geduld te verliezen. Een overzicht.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch