De Maas in Luik treedt hier en daar buiten haar oevers.
Volledig scherm
De Maas in Luik treedt hier en daar buiten haar oevers. © BELGA

Komende uren nog intense regenbuien in oosten van het land mogelijk

Vooraleer het vrijdag opklaart, gaat de oostelijke helft van het land vanavond en vannacht nog een vlaag intense regenbuien tegemoet.

8 reacties

 • oswald billiet

  1 week geleden
  Straks gaan we er nog een duwtje bij geven want over kort gaan onze gascentrales als kanonnen de CO2 met honderden kg. de lucht ook gaan opwarmen.
 • Brigitte Van De Somel

  1 week geleden
  Ik hoop dat die mensen veel steun krijgen. De overheid mag wel bij springen het is hoog nodig.veel sterkte voor al die mensen
 • cor vermonden

  1 week geleden
  Vanaf vandaag of morgen gaan we merken hoe groot ons leger en civiele bescherming nog is en wat ze kunnen bijdragen bij de opruimingen, tot nu weinig van gemerkt, wel verspreiden ze de melding dat er buitenlandse hulp op komst is.
 • Isabelle Cazé

  1 week geleden
  Wat een ellende toch!
 • Leonard Tonnelier

  1 week geleden
  Wij hebben toch een leger met manschappen en middelen die men al had kunnen én moeten inzetten? Is er nu écht niks dat onze politici wél kunnen?
 1. Hevig onweer op komst: zaterdag code oranje in verschillende provincies, Luikse gemeente evacueert uit voorzorg deel van inwoners
  Play
  27

  Hevig onweer op komst: zaterdag code oranje in verschil­len­de provincies, Luikse gemeente evacueert uit voorzorg deel van inwoners

  Het KMI voorspelt van zaterdagmiddag tot zaterdagnacht plaatselijke, felle onweersbuien met veel neerslag op korte tijd, hagel en windstoten. Daarom kondigt het code oranje voor onweer af voor delen van het land. Ook het noodnummer 1722 is geactiveerd. Al valt het volgens onze weerman Frank Duboccage niet te vergelijken met het noodweer van vorige week. De Luikse gemeente Limbourg heeft desondanks uit voorzorg besloten om inwoners die in getroffen gebieden wonen preventief te evacueren.
 2. Situatie in Vlaanderen: kritieke overstromingen van Demerbekken, Dijlebekken en Netebekken niet uitgesloten

  Situatie in Vlaanderen: kritieke overstro­min­gen van Demerbek­ken, Dijlebek­ken en Netebekken niet uitgeslo­ten

  De komende uren trekt een regenzone over het Demerbekken, het Dijlebekken en het Netebekken. In het westelijk deel van Limburg en het oostelijk deel van Antwerpen en Vlaams-Brabant stijgen de waterpeilen sterk en bereiken ze alarmpeilen. Kritieke overstromingen zijn niet uitgesloten, blijkt uit de update (omstreeks 16.00 uur) van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). De Dijle treedt nu al uit zijn oevers.
 3. Dierenarts Joshua houdt inzameling voor dieren in overstroomde gebieden: “Al verhalen gehoord over pootamputaties”
  Kortrijk

  Dierenarts Joshua houdt inzameling voor dieren in overstroom­de gebieden: “Al verhalen gehoord over pootamputa­ties”

  Het menselijk leed is erg groot in de door de overstromingen getroffen gebieden in de Ardennen. Maar ook dieren zien af. Asielen worden overrompeld door gewonde dieren, die verzorging nodig hebben. “Ik wil met mijn inzameling de medische en voedingskosten van verschillende asielen helpen dekken”, zegt de Kortrijkse dierenarts Joshua Dutré. De teller staat al op zo’n 4.500 euro.