Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP XTRA

Kom op tegen Kanker wil seksualiteit bij kanker uit de taboesfeer halen: bijna drie kwart van patiënten wil gesprek

De communicatie en zorg rond seksualiteit tijdens of na kanker is ondermaats, zo stelt Kom op tegen Kanker in een nieuw onderzoeksrapport. “Seksuele problemen hebben vaak een grote negatieve impact op de levenskwaliteit en het welzijn van de (ex-)kankerpatiënt en de partner”, zegt expert kankerzorg Hans Neefs. “Het is daarom belangrijk dat zorgverleners dit met hun patiënten kunnen bespreken.”

  1. Geen verschillende berekeningsmethode meer voor variabele contracten: het wordt duidelijker welk energiecontract nu het best is voor jou

    Geen verschil­len­de bereke­nings­me­tho­de meer voor variabele contracten: het wordt duidelij­ker welk energiecon­tract nu het best is voor jou

    Vanaf november 2022 zullen de energieregulators VREG, CWaPE, BRUGEL en CREG een uniforme methode gebruiken om de geschatte jaarkost van contracten met een variabele prijs voor elektriciteit en aardgas te berekenen. De nieuwe methode, die door de VREG, de Vlaamse Regulator voor Energie en Gas, sinds mei 2022 wordt toegepast, houdt rekening met de verwachte energieprijzen voor de komende 12 maanden. Hierdoor krijg je een juister beeld op basis van de laatst beschikbare prijsnoteringen op de energiebeurzen voor toekomstige leveringen.
  2. Grondwaterstand op vele plaatsen weer normaal na natte maand september: “Maar bij de helft van de meetplaatsen is deze nog laag tot zeer laag"

    Grondwater­stand op vele plaatsen weer normaal na natte maand september: “Maar bij de helft van de meetplaat­sen is deze nog laag tot zeer laag"

    De regenval tijdens de maand september heeft de grondwaterstanden in Vlaanderen verbeterd tegenover augustus. Toen registreerde de Vlaamse Milieumaatschappij nog heel wat "zeer lage debieten", nu meet men op bijna de helft van de plaatsen normale waterstanden. Toch is de situatie niet overal stabiel en is er op lange termijn nog werk aan de winkel.