Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Kom op tegen Kanker pleit voor rouwverlof van twintig dagen na overlijden kind

Kom op tegen Kanker (KOTK) vraagt een verlenging van het huidige rouwverlof bij het overlijden van een kind van maximaal drie dagen naar twintig dagen. Nabestaanden zouden die dagen ook flexibeler moeten kunnen opnemen. "Mensen moeten het recht krijgen om te rouwen", zegt algemeen directeur Marc Michils in een persbericht.

16 reacties

 • Dominique Baert

  2 jaar geleden
  Je hebt er echt wel meer nodig dan de huidige 3 dagen. Ben net mijn moeder verloren en het papierwerk alleen al neemt meer dan een week in beslag.
 • jan boden

  2 jaar geleden
  Voor veel mensen is terug aan het werk gaan een betere oplossing dan thuis tussen 4 muren zitten weg te kwijnen. Er is ook geen enkele reden dat de werkgever volledig voor dat rouwverlof moet opdraaien.
 • Gert Veer

  2 jaar geleden
  Waarom geen 20 jaar? Rouwen mag uiteraard, maar dan wel in je eigen tijd: we gaan rouwen niet institutionaliseren op kosten van de gemeenschap. Het was te verwachten dat Kom Op Tegen Kanker de losgeslagen toer zou opgaan.
 • renatus van de weyer

  2 jaar geleden
  Sterven hoort nu eenmaal bij het leven en in sommige gevallen kan men zich daarop voorbereiden. Als de huidige dagen niet voldoende zijn zou men langer moeten kunnen thuis blijven. Het is toch mogelijk om daar jaarlijks verlof voor op te nemen, of dient dat enkel voor plezier? Onbetaald verlof zou ook een goede oplossing zijn, maar laten betalen door de werkgever is toch wel een brug te ver.
 • Marco Vloeteren

  2 jaar geleden
  In de voedingssector heb je recht op 5 dagen voor ouder of kind. Zo zou het in elke sector moeten zijn. Da's écht wel het minimum vind ik. Begrafenis, adressen voor rouwbrieven, bankzaken, eventueel notaris. Bij een ongeval, verzekeringen, politie enz... Geen tijd voor uzelf of de kinderen, dus geen tijd om te rouwen of verdriet. 3 dagen is te weinig, 20 teveel.
 1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  3

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.