Kom ik in aanmerking voor een basispakket energie van 392 euro? En wat moet ik daarvoor doen? Check het hier

De Vivaldi-partijen van de federale regering hebben een akkoord gevonden om de Belgen te helpen met de torenhoge energiefacturen. Zo komt er onder andere een basispakket energie in november en december, dat nog kan verlengd worden indien nodig, met daarnaast een stookoliecheque. Dat zegt premier Alexander De Croo (Open Vld). Aan het basispakket zijn wel voorwaarden verbonden.

472 reacties

 • Julien DEMEULEMEESTER

  4 maanden geleden
  Dus gezinnen met een vast contract afgesloten na 01 oktober 2021 en men een pensioentje van rond de 1500 Euro komen niet in aanmerking en kunnen hun plan trekken.
 • yves van tongelen

  4 maanden geleden
  Moet het niet hebben, om het achteraf via de belasting terug te betalen,als socialisme stopt komt alles van zichzelf wel in orde
 • Leonarda Van Opbroecke

  4 maanden geleden
  In een correct beleid zouden we niet moeten uitzoeken dat we voor die aalmoes in aanmerking komen. Iedereen een basistarief tot een bepaald jaarverbruik. Ook geen onderscheid tussen gas, mazoiut of electriciteit. Iedereen verwarmt anders. En het sociaal tarief afschaffen want die kijken niet naar verbruik. Dat uitgespaart geld compenseert de rest.
 • Stefanie van Dijk

  4 maanden geleden
  Er vallen bij elk ideetje waar ze mee komen wel mensen buiten de boot, enige verstandige zou zijn een prijsplafond als in NL. Schaf (a)sociaal tarief af en gewoon een betaalbare basis voor iedereen
 • Jean-Pierre Goderis

  5 maanden geleden
  Ik verwarm met electriciteit (accumulatie radiator)zoals in vele appartementen aan de kust, dus hogere electriciteitsfactuur dan iemand die met gas of mazout verwarmt en toch heb ik alleen recht op een korting van 61€. Mocht ik verwarmen met gas dan kreeg ik 61 + 135= 196€. Het gelijkheidsbeginsel uit de grondwet waarbij iedereen op dezelfde manier moet behandeld worden, wordt hier met de voeten getreden.
 1. PORTRET. Steenrijke vastgoedfamilie schenkt Oostende eerste hotel in 25 jaar, al werd vader-stichter recent buiten gebonjourd door zonen: wie is de familie Degroote?
  PREMIUM

  PORTRET. Steenrijke vastgoedfa­mi­lie schenkt Oostende eerste hotel in 25 jaar, al werd va­der-stich­ter recent buiten gebonjourd door zonen: wie is de familie Degroote?

  Voor het eerst in 25 jaar (!) krijgt Oostende er een nieuw hotel bij, maar het verhaal van de aannemer erachter - vastgoedfamilie Degroote - is nóg opvallender. Omdat de drie zonen Degroote vonden dat hun vader-oprichter Xavier te traag wilde gaan, werd hij uit zijn eigen bedrijf gezet. Vandaag zijn ze concurrenten en bieden ze zelfs tegen mekaar op. Portret van een bouwfamilie met een hoog Dallas-gehalte.
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 3. Elia waarschuwt federale regering opnieuw voor mogelijk stroomtekort tegen 2025

  Elia waarschuwt federale regering opnieuw voor mogelijk stroomte­kort tegen 2025

  In een brief aan de federale regering zegt netbeheerder Elia dat het spaarzamer inzetten van onze resterende kernbrandstof noodzakelijk is om ook de komende winters aan onze binnenlandse stroombehoefte te voldoen. Zonder bijkomende maatregelen kan het tekort in ‘worst case’ oplopen tot 1,2 gigawatt tegen de winter van 2025 - omgerekend tot 10% van wat België verbruikt op de drukste momenten voor het stroomnet.