Kom ik in aanmerking voor een basispakket energie van 392 euro? En wat moet ik daarvoor doen? Check het hier

De Vivaldi-partijen van de federale regering hebben een akkoord gevonden om de Belgen te helpen met de torenhoge energiefacturen. Zo komt er onder andere een basispakket energie in november en december, dat nog kan verlengd worden indien nodig, met daarnaast een stookoliecheque. Dat zegt premier Alexander De Croo (Open Vld). Aan het basispakket zijn wel voorwaarden verbonden.

472 reacties

 • Julien DEMEULEMEESTER

  4 maanden geleden
  Dus gezinnen met een vast contract afgesloten na 01 oktober 2021 en men een pensioentje van rond de 1500 Euro komen niet in aanmerking en kunnen hun plan trekken.
 • yves van tongelen

  4 maanden geleden
  Moet het niet hebben, om het achteraf via de belasting terug te betalen,als socialisme stopt komt alles van zichzelf wel in orde
 • Leonarda Van Opbroecke

  4 maanden geleden
  In een correct beleid zouden we niet moeten uitzoeken dat we voor die aalmoes in aanmerking komen. Iedereen een basistarief tot een bepaald jaarverbruik. Ook geen onderscheid tussen gas, mazoiut of electriciteit. Iedereen verwarmt anders. En het sociaal tarief afschaffen want die kijken niet naar verbruik. Dat uitgespaart geld compenseert de rest.
 • Stefanie van Dijk

  4 maanden geleden
  Er vallen bij elk ideetje waar ze mee komen wel mensen buiten de boot, enige verstandige zou zijn een prijsplafond als in NL. Schaf (a)sociaal tarief af en gewoon een betaalbare basis voor iedereen
 • Jean-Pierre Goderis

  4 maanden geleden
  Ik verwarm met electriciteit (accumulatie radiator)zoals in vele appartementen aan de kust, dus hogere electriciteitsfactuur dan iemand die met gas of mazout verwarmt en toch heb ik alleen recht op een korting van 61€. Mocht ik verwarmen met gas dan kreeg ik 61 + 135= 196€. Het gelijkheidsbeginsel uit de grondwet waarbij iedereen op dezelfde manier moet behandeld worden, wordt hier met de voeten getreden.