Belga
Volledig scherm
PREMIUM
© Belga

Kom hier dat ‘k u kus: in onze hoofden is de pandemie voorbij

De epidemie is dan misschien nog niet bedwongen, maar in onze hoofden lijkt corona stilaan voorbij. Het mentaal welzijn van de Belg gaat met rasse schreden vooruit, en steeds meer mensen geven weer een hand of een zoen. 

28 reacties

 • Francois Jonckheere

  2 maanden geleden
  In het begin van de pandemie hebben mijn vrouw en ik elke avond om klokslag 20 uur met handgeklap ons respect voor de zorg in het algemeen getoond. Wel dat respect is niet verdwenen. Wij blijven voorzichtig, dragen mondmaskers, geven geen handjes en zoeken de massa niet op. Dat ieder voor zich uitmaakt hoe het virus te vermijden, wij doen het zoals wij denken dat het beste is.
 • rudi berghmans

  2 maanden geleden
  Of je nu een kus geeft of met iemand aan tafel zit of je krijgt een klant die zijn masker onder zijn neus draagt dat is juist hetzelfde
 • Sonia Vandeleene

  2 maanden geleden
  Het word hoog tijd dat wie volledig is gevaccineerd het mondmasker overal achterwege kan laten. Als de niet gevaccineerde het risico willen lopen moeten zij weten maar ze moeten nadien niet bleiten dat ze iemand zijn verloren aan covid omdat ze zich niet wilde laten vaccineren.
 • Carolien Van onacker

  2 maanden geleden
  Er word heel veel met de vinger nog steeds gewezen naar de jongeren,ik zelf ben 34j en 3 kinderen..wij doen wat we moeitte doen maar eens rond kijken b.v in winkel en je ziet perfect dat de helft van de ouderen mondmasker niet correct draagt, in uwe nek staan te hijgen omdat ze geen geduld hebben enz.. kijk eerst in spiegel vooraleer je altijd de jongeren aanvalt.
 • Nico Herbots

  2 maanden geleden
  Zoek de definitie van een pandemie op, dan kan je alleen maar vaststellen dat ze niet alleen in onze hoofden, maar ook in het echt voorbij is. Of moeten we nu binnen blijven tot ook de laatste Indiër gevaccineerd is? Het is wel geweest. Angst werkt maar tijdelijk als controlemiddel, geen jaren en al zeker niet als de sterftekans voor de grootste hoop nooit boven de 1,5% heeft gelegen. En wie toch graag langer opgesloten wil zitten in zijn kot: ga uw gang, niemand houdt u tegen.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Vlaamse steden en gemeenten vangen meer zwerfkatten: meer dan 15.000 in 2020

  Vlaamse steden en gemeenten vangen meer zwerfkat­ten: meer dan 15.000 in 2020

  De Vlaamse steden en gemeenten vingen in 2020 meer dan 15.000 zwerfkatten. Dat is 4 procent meer dan het jaar voordien, zo blijkt zondag uit cijfers die Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V) heeft opgevraagd bij minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). De minister zou overwegen om de lokale besturen nu ook gratis kattenvoeding te geven. "Het zijn echter de asielcentra, verenigingen en andere vrijwilligers die het lokaal beleid echt rechthouden. Zij verdienen alle steun", zegt Warnez.