Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Koffiecapsules mogen eindelijk in pmd-zak

Vanaf 1 januari mogen alle koffiecapsules in de blauwe pmd-zak. Dat melden de kranten van Mediahuis vandaag. Sommige consumenten brengen ze terug naar de producent, maar veel capsules worden gewoon weggegooid. Nochtans bevatten ze nog veel waardevolle materialen.

 1. Koffie-expert test 10 koffiecapsules uit de supermarkt en één merk springt eruit: “Misschien zelfs beter dan de premiummerken zoals Nespresso”
  PREMIUM

  Kof­fie-ex­pert test 10 koffiecap­su­les uit de supermarkt en één merk springt eruit: “Misschien zelfs beter dan de premiummer­ken zoals Nespresso”

  Wereldkoffiedag op 1 oktober is de perfecte gelegenheid om eens te kijken welke koffie we het meest drinken. Belgen drinken vandaag meer koffie uit capsules dan filterkoffie. Het succes van Nespresso en Dolce Gusto is natuurlijk de supermarkten niet ontgaan: ze brachten allemaal hun éigen versies op de markt. Koffie-expert en wereldkampioen Latte Art Peter Hernou doet voor ons de test: welke van deze 10 koffiecapsules uit de supermarkt zorgt voor het lekkerste kopje koffie?
 2. Nu ook hospitalisatieverzekering voor konijn en papegaai: wat dekt de dierenverzekering? Waarmee moet je rekening houden? En wat kost ze?
  PREMIUM
  9

  Nu ook hospitali­sa­tie­ver­ze­ke­ring voor konijn en papegaai: wat dekt de dierenver­ze­ke­ring? Waarmee moet je rekening houden? En wat kost ze?

  Wanneer je hond of kat ziek wordt of gewond geraakt, kan dat je als baasje een arm en een poot kosten. De dierenverzekering zit dan ook in de lift. Met de komst van de nieuwe, grote Amerikaanse speler Figo kunnen nu ook voor het konijn en de exotische papegaai een polis worden afgesloten. Is het interessant je huisdier te verzekeren tegen een hoge dierenartsfactuur? En waar kun je voor zo’n verzekering terecht?