Sihame El Kaouakibi
Volledig scherm
PREMIUM
Sihame El Kaouakibi © BELGA

Klungelig aangevraagde maaltijdcheques en kilometervergoedingen voor familieleden: rapport toont hoe Sihame El Kaouakibi subsidiebedrog pleegde

1.363.622 euro. Dat gigantische bedrag wist Sihame El Kaouakibi de afgelopen jaren los te weken bij de Vlaamse overheid. Subsidies waarmee de politica vooral zichzelf verrijkte. Dat staat te lezen in een langverwacht rapport van de Vlaamse Overheid, dat de redacties van VTM NIEUWS en HLN konden inkijken. Het rapport spreekt over “systematisch en symptomatisch misbruik van Vlaamse subsidiestromen”. Maar ook de Vlaamse overheid gaat niet vrijuit. Wat deden de kabinetten en administraties toen El Kaouakibi op de deur kwam kloppen voor geld? Krijgt de overheid dat geld nog terug? Het integrale rapport én de vier belangrijkste conclusies.

438 reacties

 • Theo Lavers

  4 maanden geleden
  Zeg al jaren dat subsidies misbruik in de hand werkt.Dit leid tevens tot ongelijkheid en vriendjespolitiek.
 • patrick feyen

  4 maanden geleden
  Ben benieuwd wat er van overblijft en welke gepaste straf ze gaat krijgen?
 • Rony Schouteere

  4 maanden geleden
  En toch zal er voor haar een milde straf volgen , het geld is weg en foetsie , moeten zij die daar verantwoordelijk waren ook niet gestraft worden?
 • antoon haegens

  4 maanden geleden
  het gaat hier wel over diefstal van de staat, dus van ons allen
 • jos meurrens

  9 maanden geleden
  Er zitten er voor veel minder in de bak.
 1. Belgische studie toont aan: bepaald vetzuur is belangrijke factor bij uitzaaiingen van borstkanker

  Belgische studie toont aan: bepaald vetzuur is belangrij­ke factor bij uitzaaiin­gen van borstkan­ker

  Een bepaald vetzuur, meer bepaald palmitaat, speelt een belangrijke rol in de vraag of een borstkankerpatiënt uitzaaiingen zal krijgen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de VIB-KU Leuven, dat de VIB vrijdag bekendgemaakt heeft. Palmitaat kan een reeks signalen in kankercellen in gang zetten, die de cellen in staat stelt om verder te groeien tot uitzaaiingen of metastasen. Morgen/zaterdag is het Wereldkankerdag.
 2. Nu ook hospitalisatieverzekering voor konijn en papegaai: wat dekt de dierenverzekering? Waarmee moet je rekening houden? En wat kost ze?
  PREMIUM
  10

  Nu ook hospitali­sa­tie­ver­ze­ke­ring voor konijn en papegaai: wat dekt de dierenver­ze­ke­ring? Waarmee moet je rekening houden? En wat kost ze?

  Wanneer je hond of kat ziek wordt of gewond geraakt, kan dat je als baasje een arm en een poot kosten. De dierenverzekering zit dan ook in de lift. Met de komst van de nieuwe, grote Amerikaanse speler Figo kunnen nu ook voor het konijn en de exotische papegaai een polis worden afgesloten. Is het interessant je huisdier te verzekeren tegen een hoge dierenartsfactuur? En waar kun je voor zo’n verzekering terecht?