De berichtgeving over Jürgen Conings op een Taiwanese (linksboven), een Japanse, een Russische (linksonder) en een Perzischtalige nieuwssite.
Volledig scherm
De berichtgeving over Jürgen Conings op een Taiwanese (linksboven), een Japanse, een Russische (linksonder) en een Perzischtalige nieuwssite. © RV

Klopjacht op ‘Belgische Rambo’ Jürgen Conings is wereldnieuws

De massale klopjacht op de voortvluchtige militair Jürgen Conings is op drie dagen uitgegroeid tot wereldnieuws. Het nieuws wordt tot in Japan, Taiwan en Rusland opgepikt.

79 reacties

 • fanny steylaerts

  5 maanden geleden
  Die schoten, 18.30u gisteren, stond er waarschijnlijk konijn op zijn menu en vanmorgen een vis of een bosduif. Die achtergelaten spullen, denkt men nu echt dat zo’n getrainde strijder zulke opvallende sporen gaat achterlaten met de kans om heel snel gevonden te worden? Gezien zijn traject Leopoldsburg, Hasselt, Pelt, Keine Brogel, zou de vliegbasis Zutendaal, dat daar ook in de buurt ligt, zijn volgende doel wel eens kunnen zijn.
 • frans Venloo

  5 maanden geleden
  Het is voor een normaal mens moeilijk te begrijpen Wat speelt er zich in het hoofd van deze man af ? Vanwaar komen deze gedachten en waarom het is een oorlogsveteraan en heeft zeker wat meer meegemaakt dan een gewoon mens . Is hij begeleid geweest na terugkomst vele vragen waar nog geen antwoord op is .
 • nancy dejonge

  5 maanden geleden
  De les die nu zou moeten geleerd zijn is dat de effciëntie van defensie, politie de veiligheid van het land één groot fiasco is! Eén man bewijst dat hij sterker is dat de hele armada die opgetrommeld werd! .; Eigenlijk verdient hij een promotie! Daarbij kan men vasstellen dat die man al heel wat heeft meegemaakt, EN dat hij door die stress, spanningen geen enkele hulp of begeilding kreeg om dit trauma in de goede banen te leiden! Hopelijk houden ze daarmee rekening mee!
 • Didier Heggerick

  5 maanden geleden
  Overmacht aan manschappen en materiaal nu waar waar deze bij de rellen in Brussel-Luik ,waar waren deze bij drugoorlog Antwerpen en tegen de terreur ? cinema belgica voor amper 1 man !
 • Cecarine De Smet

  5 maanden geleden
  Is dit echt nodig???? Militairen met deze training weten de code, dus ze weten wat deze man gaat doen..... Bied hulp In plaats van hem op te jagen!!!
 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  3

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. "Telkens moeten betalen voor een test is een soort boete": Welk effect zal uitbreiding coronapas hebben op vaccinatie?
  Play

  "Telkens moeten betalen voor een test is een soort boete": Welk effect zal uitbrei­ding coronapas hebben op vaccinatie?

  Het Covid Safe Ticket wordt vanaf 1 november ook in de Vlaamse horeca en fitnesszalen ingezet. Dat heeft het Overlegcomité dinsdagavond beslist. Een veiligheidsmaatregel, maar evengoed een duwtje in de rug van de niet-gevaccineerden om zich toch nog te laten inenten. Maar hoe stevig is die duw? De resultaten van plaatsen die Vlaanderen voorgingen in de maatregel, lopen alvast sterk uiteen. Dat blijkt uit bovenstaande reportage van VTM NIEUWS.
 3. Jürgen Conings maandag al gezien aan huis Marc Van Ranst en plande ook aanslag op moskee in Eisden
  Leopoldsburg

  Jürgen Conings maandag al gezien aan huis Marc Van Ranst en plande ook aanslag op moskee in Eisden

  De klopjacht op Jürgen Conings heeft na vier dagen nog niets opgeleverd. Uit het gerechtelijk onderzoek blijkt dat de man zijn actie “dagenlang” heeft voorbereid. Zo werd de voortvluchtige militair maandag al gezien aan het huis van viroloog Marc Van Ranst. Daarnaast zou hij ook een aanslag willen plegen op een moskee in Eisden. Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor “moordpoging in een terroristische context en verboden wapenbezit in een terroristische context”.