BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Kloof tussen politiek en burger groeit: 72 procent van Belgen vindt dat partijen hun bezorgdheden niet zien

DE GROTE PEILINGTerwijl de discussie binnen de regering blijft aanmodderen rond de meerwaardebelasting, deint de kloof tussen de burger en de politiek verder uit. Slechts 15 procent van de Belgen voelt zich gehoord door de politieke partijen. Dat blijkt uit een nieuwe Ipsos-peiling van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws.

 1. Meerderheid Amerikanen vindt Donald Trump niet geschikt als president

  Meerder­heid Amerikanen vindt Donald Trump niet geschikt als president

  Volgens een nieuwe peiling van ABC News en The Washington Post vindt 52% van de Amerikanen dat Donald Trump niet geschikt is als president. In juni was nog 64% van de Amerikanen die mening toegedaan. Hoe dan ook zal Donald Trump vrijdag de eed afleggen als de meest onpopulaire van de zeven laatste verkozen presidenten, zo blijkt uit de waardering van de manier waarop hij de presidentswissel heeft voorbereid. "Ook deze peiling is vervalst", zo reageerde Trump al op Twitter.
 2. Maggie De Block niet meer populairste politica, Theo Francken bestijgt haar troon
  Play
  Video

  Maggie De Block niet meer populair­ste politica, Theo Francken bestijgt haar troon

  Drie jaar lang was Maggie De Block (Open Vld) de populairste politica van Vlaanderen, twee jaar lang van het hele land. Vrij uniek, maar nu tuimelt ook zij van haar troon. In een nieuwe Ipsos-peiling van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws, zakt de minister van Volksgezondheid naar plaats 5 in Vlaanderen en dondert ze naar plaats 18 in Wallonië. De kiezer protesteert trouwens steeds luider tegen de klassieke politiek van de traditionele partijen. Boeken wel winst: de groenen, extreem-links en extreem-rechts.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.