photonews
Volledig scherm
© photonews

Kloof tussen allochtonen en autochtonen op arbeidsmarkt blijft groot

De kloof tussen allochtonen en autochtonen op de arbeidsmarkt is en blijft groot. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de VDAB. Zelfs voor hoger opgeleide allochtonen blijft het verschil met Belgen opvallend.

 1. ONZE OPINIE. Stakend personeel en hongerstakers in aantocht. Sammy Mahdi moet vol aan de bak
  PREMIUM
  15

  ONZE OPINIE. Stakend personeel en hongersta­kers in aantocht. Sammy Mahdi moet vol aan de bak

  Sammy Mahdi (CD&V) zet zich beter schrap. Nu valt de opvangcrisis in dit land tussen de plooien van de pandemie. Maar straks, als we gewend zijn aan dat mondmasker en de coronapas, komen de problemen rond migratie meer boven water. Gisteren legde het personeel van Klein Kasteeltje, het aanmeldcentrum voor asiel in Brussel, opnieuw het werk neer. Voor de tweede keer in één week. Dat gebeurt niet elk jaar. Dan moet je als staatssecretaris voor Asiel en Migratie op je tellen letten.
 2. HET DEBAT. Is het een goed idee om het Covid Safe Ticket te verplichten op de werkvloer?
  32

  HET DEBAT. Is het een goed idee om het Covid Safe Ticket te verplich­ten op de werkvloer?

  Het Overlegcomité heeft eerder deze week beslist om het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) ook in Vlaanderen uit te breiden naar de horeca, fitnesscentra en kleinere evenementen. Agoria, de federatie van Belgische technologiebedrijven, wil nog een stap verder gaan en vraagt dat ook bedrijven de mogelijkheid krijgen om het CST te verplichten op de werkvloer. Wat denk jij? Moet een werkgever de mogelijkheid krijgen een coronapas te vragen aan een werknemer? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.