Bijna 4.000 jongeren kwamen ondanks de vakantie bij elkaar in Louvain-la-Neuve.
Volledig scherm
Bijna 4.000 jongeren kwamen ondanks de vakantie bij elkaar in Louvain-la-Neuve. © Photo News

Klimaatspijbelaars gaan verder tijdens vakantie: 3.900 betogers in Louvain-la-Neuve

Na verschillende klimaatmarsen in Antwerpen en Brussel zijn jongeren vanmorgen samengekomen in Louvain-la-Neuve om daar te betogen. Volgens de politie zijn er 3.900 jongeren opgedaagd. Ook in Antwerpen en Mechelen vonden acties plaats. Vorige week waren er in Antwerpen - de stad waar kopstukken Anuna De Wever en Kyra Gantois meeliepen - 3.000 jongeren.

77 reacties

 • Maria Bastiaansen

  2 jaar geleden
  Wie doet er iets tegen mijn luchtvervuiling van de buren roken als zot heel mijn huis stinkt .jonge mensen die dus niet aan vervuiling denken en al zeker niet aan hun kinderen die daar in opgroeien
 • Marc Baeyens

  2 jaar geleden
  Ik zie héél weinig of geen vakantie-brossers op die foto. Natuur is nu even minder belangrijk. Dat stond in de sterren geschreven.
 • Patrick Peeters

  2 jaar geleden
  Opgezet spel van Groen. Ik ga zeker niet op hen stemmen. Ze zetten de jeugd aan om de wetten aan hun laars te lappen. Een schande!
 • Stefaan De Vos

  2 jaar geleden
  Ditmaal zijn het geen 4000 klimaatspijbelaars, maar gedrevener klimaatactivisten in het schoolverlof tegenover de 60000 schoolspijbelaars van de voorbije weken. Laat dat ook in pers zo benoemen,
 • Luc Van Malder

  2 jaar geleden
  Beste medeburgers antwoord op enkele van jullie vragen ik was er zelf bij Anuna was er zoals steeds ook bij , de Rector en vele professoren ook zoals jullie misschien niet weten hebben de universiteitsstudenten geen krokusverlof het boek dat zal uitgegeven worden opgetekend door Jeroen Olyslaegers werd op gerecycleerd papier gedrukt volgens een milieuarm procedé ? China staat al veel verder dan wij hier in Europa op klimaatgebied die weten wel waar de klepel hangt wetenschappers gingen voor .
 1. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len

 2. Remmen van vrachtwagen begeven het op een wel heel slecht moment
  Play

  Remmen van vrachtwa­gen begeven het op een wel heel slecht moment