Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg (R) eerder al in het bijzijn van de voorzitter van de Europese Commissie Ursula Von der Leyen (L).
Volledig scherm
Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg (R) eerder al in het bijzijn van de voorzitter van de Europese Commissie Ursula Von der Leyen (L). © REUTERS

Klimaatjongeren roepen Europese leiders op om klimaatverandering als crisis te behandelen

De Europese leiders moeten de klimaatverandering dringend als een crisis behandelen. Dat staat in een open brief die vier klimaatjongeren, onder wie Greta Thunberg en de Belgen Anuna de Wever en Adélaïde Charlier, donderdag publiceren. De brief is ook naar de regeringsleiders van de EU-landen en naar de leiders van Europese instellingen gestuurd.

12 reacties

 • Vladimir De Leeuw

  2 jaar geleden
  En kunnen die jongeren ook bewijzen, niet gewoon hun aanvoelen vertellen, wat er een invloed heeft op het klimaat en hoe de mens daarin of daarbij een rol kan spelen? En natuurlijk moeten het ontegensprekelijke bewijzen zijn, niet te vergeten dat een correlatie zonder causaliteit niet telt. Er is trouwens net een boek uit van Bjørn Lomborg, die zegt dat we ons beter aan passen dan kosten te doen die echt niets uithalen; het klimaat wijzigt vanzelf trouwens al sinds het ontstaan van de aarde.
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Als de klimaatjongeren constructief willen handelen, moeten ze durven om een geniaal plan uit te werken met concrete voorstellen die klimaat EN Covid-19 aan elkaar laten sluiten. Thuiswerk, kort circuit aankopen, varkensbedrijven bio verplichten vanwege nieuwe besmettelijke virussen, enz. Doen ze dat niet, dan wordt het een flater.
 • Eric Grosemans

  2 jaar geleden
  Ook getekend. 2000 handtekeningen? Zet er al maar een nul achter, en stijgende.
 • Jean Donny

  2 jaar geleden
  Die heb ik nu echt gemist de klimaatjongeren die het allemaal voor ons gaan oplossen. Ze kunnen misschien beginnen met respect te tonen voor het leven de natuur en de maatschappij. en dan bewijzen dat ze het beter kunnen dan de voorgaande en huidige generaties
 • Roland Peeters

  2 jaar geleden
  Met een tweeduizend handtekeningen kunnen ze zeker de meerderheid van de bevolking vertegenwoordigen,wat een pretentie.