BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Klimaatactivisten Extinction Rebellion die actievoerden op autosalon krijgen elk dagvaarding van 2.000 euro

BinnenlandDe klimaatacties gisteren op het autosalon in Brussel gaan een gerechtelijk staartje krijgen. Zo’n 150 activisten van Extinction Rebellion hebben elk een dagvaarding van 2.000 euro gekregen en zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden, weet VTM NIEUWS. De activisten hielden tientallen acties waarbij ze ook auto’s besmeurden en zich vastketenden. Dat wil Febiac, de organisator van het salon, niet zonder gevolg laten.

144 reacties

 • Pol Fieremans

  2 jaar geleden
  Heeft niks met klimaat meer te maken, strenger straffen is de boodschap en met je fikken van andermans spullen blijven of er gebeuren ongelukken.
 • Kris Kras

  2 jaar geleden
  Klimaatactivisten zouden respectvolle mensen moeten zijn, maar helaas ze zijn niet beter dan de relschoppers tijdens betogingen en stakingen. Ze moeten op dezelfde wijze behandeld worden.
 • Sonny Breugelmans

  2 jaar geleden
  300.000 euro is een peulenschil voor Open Society, dankzij hun Sponsor hebben ze een budget van minstens 18 miljard om mee te spelen. Deze schattige vingertikskes zal deze subversie niet laten stoppen hoor
 • gustaaf van bever

  2 jaar geleden
  Begin met te vegen voor je eigen deur en laat andersdenkenden of evenementen met rust. Probeer degelijk wansmakelijk vertoon eens te maken in een Aziatisch Land bv, ze zullen daar zo zacht niet aangepakt worden en , terecht als ik die clown bezig zag met zijn smurrie over zijn atletisch lijf te gieten , dan nog in bijzijn van kinderen..
 • patrick geerinck

  2 jaar geleden
  dit gaat te ver??? of misschien dit is niet ver genoeg?
 1. “Vlaams Belang zal niets bijdragen in een regering”, volgens N-VA voorzitter Bart De Wever: “Wij moeten de grootste zijn en het initiatiefrecht hebben”

  “Vlaams Belang zal niets bijdragen in een regering”, volgens N-VA voorzitter Bart De Wever: “Wij moeten de grootste zijn en het initiatief­recht hebben”

  “Ik hoop dat mensen met hun verstand zullen stemmen", zegt N-VA voorzitter Bart De Wever in een interview op Radio 1, naar aanloop van de verkiezingen in 2024. Wat hij daarmee bedoelt? “Mensen moeten stemmen op een partij die werkelijk verandering kan brengen.” En die verandering zit niet vervat in het programma van Vlaams Belang, dat “niets zal bijdragen in een regering”.