Volledig scherm
© BELGA

Klimaatactivisten delen planten uit aan toekomstige Eurocommissarissen

Een veertigtal jongeren heeft deze namiddag planten uitgedeeld aan de nieuwe Europees commissarissen. Met de actie, georganiseerd door Youth for Climate, Fridays for Future en Extinction Rebellion, willen de jongeren herinneren aan de klimaat- en ecologische crisis. 

6 reacties

 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Walter Destrycker : ik wilde ook lezen in dit artikel over welke planten het ging. De pers mag ook bijbenen. Maar denkt u niet dat zo'n plant goed staat in een bureaucratisch werkbureau ? Ze hebben ws een tuin verzorgd door een onderneming. Alles evolueert snel: in de serre worden al netels gekweekt als plantgoed! Ja, ja!
 • Janneke Alsberg

  1 jaar geleden
  goedkope PR schade beperking oefening
 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Het nieuwe doodkloppertje : "ze hebben onze toekomst gestolen". Wat ze vergeten is dat hun toekomst niet kan gestolen worden - ze zijn zelf hun toekomst naar de knoppen aan het helpen met hun gedoe. In plaats van uit verschillende landen af te zakken naar Brussel - waarschijnlijk op uiterst milieuvriendelijke wijze, niet dus - zouden ze beter waar ze wonen vuil opruimen en boompjes planten. Dàt zou pas mensen motiveren en dan zou hun toekomst er beter uitzien.
 • Anna Pauels

  1 jaar geleden
  Deze eurocommissarissen vliegen heen en weer zelfs dossiers worden wekelijks overgevlogen. Misschien eerst hier iets aan doen vooraleer de gewone burger weer extra gepluimd wordt. Bijkomend als die jongeren ook eens in eigen boezem durven kijken voor ze roepen : vlees laten staan, geen vliegtuigreizen, niet om de drie jaar een nieuwe smartphone, tablet, geen Mc Donalds etc
 • jaak Peeters

  1 jaar geleden
  14 jaar!! En die gaan ons de les spellen?! Zijn wij nu zot geworden? Zo'n broekjes horen in de klas en nergens anders. Dat neemt niet weg dat de volwassenen dringend duurzamer moeten gaan optreden. Men leze het proefschrift van M. Smit: " De duurzaamheid van de Nederlandse landbouw". Dramatisch!
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen