Kleuter (3) overleden aan difterie in Antwerpen

UpdateIn het Universitair Ziekenhuis Antwerpen is afgelopen nacht een 3-jarige kleuter overleden aan de gevolgen van difterie. Dat meldt het Agentschap Zorg & Gezondheid.

  1. Voorraad ontstekingsremmers slinkt zienderogen door coronacrisis: “Momenteel voorraad voor een maand, zonder gebruik bij coronapatiënten”

    Voorraad ontste­kings­rem­mers slinkt ziender­ogen door coronacri­sis: “Momenteel voorraad voor een maand, zonder gebruik bij coronapa­tiën­ten”

    In ons land slinkt de voorraad ontstekingsremmers aanzienlijk. Het betreft RoActemra, een ontstekingsremmer die wordt gebruikt voor reumatologische aandoeningen. Er is nog een voorraad van een maand. “Het gebruik wordt alleen aanbevolen in situaties waar het absoluut noodzakelijk is”, klinkt het bij het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG).
  2. LIVE. Aantal gesloten scholen neemt af - Comeos vraagt ook prioritaire kinderopvang voor werknemers in essentiële winkels

    LIVE. Aantal gesloten scholen neemt af - Comeos vraagt ook prioritai­re kinderop­vang voor werknemers in essentiële winkels

    De voorbije twee weken is het aantal coronabesmettingen bij leerlingen en leerkrachten in Vlaanderen sterk gestegen. Vooral in de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen en West-Vlaanderen zijn de cijfers aan de hoge kant. Verder blijft de omikronvariant wereldwijd oprukken. Volgens viroloog Marc van Ranst is de variant ook bij 18 mensen in ons land aangetroffen. De laatste ontwikkelingen lees je hier in onze liveblog.