Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Klaas De Scheirder

Kleinere porties en goedkopere ingrediënten: horeca rekent hogere kosten door inflatie slechts gedeeltelijk door bij klanten

Ondanks de stijgende aankoopprijzen wordt de rekening bij restaurants en cafés slechts een beetje duurder. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen. “Onze ondernemers proberen door alternatieven hun gasten slechts beperkt te raken in hun portemonnee”, aldus CEO Matthias De Caluwé. De situatie voor de horeca blijft volgens De Caluwé evenwel zorgwekkend. 

  1. Al een kwarteeuw proef je ‘Vlaamse’ pita’s bij Aphrodite: “Alles te danken aan onze voorganger Ceylan”
    PREMIUM
    Wetteren

    Al een kwarteeuw proef je ‘Vlaamse’ pita’s bij Aphrodite: “Alles te danken aan onze voorganger Ceylan”

    Een kwarteeuw geleden waren zowat alle pitazaak in Vlaanderen in Turkse of Tunesische handen. Zij leerden ons het gegrilde vlees in een broodje met, meestal looksaus, kennen. Maar in Wetteren doken Ben en Nathalie als twee onervaren horecamensen in hun eigenste pitaverhaal. Ze namen de zaak van Ceylan over en vandaag baten ze hun Pitta Aphrodite al 25 jaar lang uit.
  2. “Eigenlijk zou die premie automatisch op je rekening moeten komen”: werkexperts beantwoorden prangende vragen over de jobbonus
    PREMIUM

    “Eigenlijk zou die premie automa­tisch op je rekening moeten komen”: werkex­perts beantwoor­den prangende vragen over de jobbonus

    Meer dan 730.000 Vlaamse werknemers – en ook beginnende zelfstandigen – kunnen hun rekeningnummer doorgeven om de nieuwe Vlaamse jobbonus te krijgen. De Vlaamse regering wil zo een extra duwtje in de rug geven aan iedereen die werkt maar weinig verdient. Hoe weet je of je in aanmerking komt? Hoeveel krijg je? En welke stappen moet je precies doorlopen om de jobbonus te innen? Onze werkexpert Stijn Baert en Geert Vermeir van hr-dienstverlener SD Worx gidsen je doorheen de belangrijkste vragen, bedenkingen en antwoorden.