Volledig scherm
© Photo News

Kleine zelfstandigen trekken aan alarmbel: “Enige vooruitzicht voor ons is het uitzicht op faillissement”

Federaties van de horeca, beautysector, eventsector en de foorkramers hebben woensdag in de Commissie Economie van de Kamer aan de alarmbel getrokken. Ze vragen perspectief en duidelijkheid over heropening en waarschuwen voor een golf aan faillissementen. “Het enige vooruitzicht voor ons is het uitzicht op faillissement. Het is hoog tijd dat we hulp krijgen en gehoord worden.”µ

86 reacties

 • Rachel Janssens

  2 maanden geleden
  Haat, nijd en jaloezie. En dan wel beter verwachten van de politici? Ga eens bij jezelf te rade en stel jezelf de vraag waarom het gras aan de overkant blijkbaar veel groener lijkt. Mij lijkt het dan toch een duidelijk signaal van je eigen negatieve zelfbeeld en kan je beter eerst aan jezelf en je situatie werken alvorens anderen onderuit te halen. Maar haat spuien is natuurlijk veel makkelijker dan jezelf onder de loep te leggen.
 • Andy Staelens

  2 maanden geleden
  Chris SCHEERENS: dus ik moet op mijn knieën zitten voor gasten zoals u die denken dat ze het zijn omdat ze kunnen 2 stenen op elkaar zetten? U vraagt waarschijnlijk wel het 10 voudige van de prijs van een steen daarvoor ook. Ik ken ook zo een zelfstandige die pleister aanbrengt. Hij brengt 3mm aan en verkoopt dit voor 1 cm. Zo heeft hij na 3 woningen 3 andere waar alle bepleistering al voor betaald is! En maar klagen, net zoals u, meneer de harde werker.
 • Kurt Decloedt

  2 maanden geleden
  Is natuurlijk een keuze dat je maakt. Ik wist dat ik geen zelfstandig beroep wou uitoefenen juist omwille van de matige bescherming. Neemt niet weg dat deze mensen moeten geholpen worden.
 • Annie Vancauteren

  2 maanden geleden
  De rijken zullen de bedrijven wel overnemen voor een prikje
 • Ludo Hermans

  2 maanden geleden
  Ik stel vast dat Anderlecht ook een kleine zelfstandige is. Elk doelpunt wordt afgekeurd!
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten