Een luchtbeeld van Antwerpen.
Volledig scherm
Een luchtbeeld van Antwerpen. © Shutterstock

Klein miljoen Belgen bezit meerdere woningen, terwijl helft van bevolking geen onroerend goed bezit

Ruim een op de zes eigenaars van residentieel vastgoed in ons land heeft minstens twee panden in zijn bezit. Van de 4,9 miljoen Belgen die vastgoed bezitten, hebben 854.914 hier meerdere eigendommen. Dat blijkt uit gegevens van de fede­rale overheidsdienst Financiën. Dat schrijft De Tijd zaterdag.

 1. Bart Versluys na commotie rond vuurtoren: “Er zijn geen bewoners die klacht hebben ingediend. We hebben het enkel gevraagd”
  PREMIUM

  Bart Versluys na commotie rond vuurtoren: “Er zijn geen bewoners die klacht hebben ingediend. We hebben het enkel gevraagd”

  Iedereen heeft intussen wel een mening over de kwestie rond de vuurtoren in Oostende, toch blijven er nog vragen over. Hebben bewoners nu écht klacht ingediend tegen het licht? Hoe is de dubbelzijdige folie er uiteindelijk gekomen? En zijn er plannen om ook te sleutelen aan de functie van de vuurtoren voor de scheepvaart? Bart Versluys (51), CEO van de betrokken bouwgroep, werpt zijn licht op de zaak.
 2. Hier een sociale woning, maar eigen woning of grond in het buitenland: 1 op de 2 gecontroleerde huurders loopt tegen de lamp
  PREMIUM
  Politiek

  Hier een sociale woning, maar eigen woning of grond in het buitenland: 1 op de 2 gecontro­leer­de huurders loopt tegen de lamp

  309 sociale huurders zijn er het afgelopen anderhalf jaar op betrapt dat ze ook nog een eigendom in het buitenland hebben, dat is bijna de helft van wie gecontroleerd is. Zij hebben volgens de wet geen recht op een sociale woning in Vlaanderen, maar slechts één op de drie sociale huisvestingsmaatschappijen controleert erop. Onder meer Gent en Leuven lopen achter. Wat riskeren de overtreders? En hoe kan wie schrik heeft zijn straf nog ontlopen? “Mogelijk zien we nog maar het topje van de ijsberg.”
 3. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.