Dave Sinardet.
Volledig scherm
Dave Sinardet. © Photo News

"Klassiek nationalistische discours N-VA terug van weggeweest met startnota”

In de startnota lijkt de N-VA het zakelijke Vlaams-nationalistische discours van de voorbije jaren weer ingeruild te hebben voor een “ouderwets, romantisch” Vlaams-nationalisme. “Opvallend”, zegt professor politicologie Dave Sinardet, “want de N-VA leek dat discours toch verlaten te hebben.”

26 reacties

 • Franky Puystjens

  2 jaar geleden
  Die gezwollen Vlaams-nationalistische pathetiek vol nostalgie naar een grotendeels gefabriceerd roemrijk verleden, lijkt toch ook wel een flink beetje om de morrende kiezers van het Blok te paaien, nu hun partij wéér niet mag meedoen. Tot heimelijk (maar wel: groot!) jolijt van Filip De Winter overigens (maar dàt snappen die niet-zo-snuggere piepeltjes toch ook weer niet...)
 • vanaeken jokke

  2 jaar geleden
  Gino Denil ik zeg het nogmaals moest het omgekeerd zijn dat Vlaanderen een paar miljarden moest krijgen van Walonie was er volgende maand confederalisme.Zo asociaal zijn de Waalse socialisten droom verder Gino.In uw ogen zal nva de boosdoener zijn al willen ze praten met de PS.Iets wat de arrogante PS zelfs niet wil doen.De Vlaamse miljarden het enige waar de PS zich zorgen over maakt Gino Denil België daar trekt de PS zich geen kloten van aan.
 • Jan peeters

  2 jaar geleden
  Vanaeken Jokke, wij volgen jouw al heel lang om daarna te lachen,je slikt zonder denken en kraamt de grootste onzin uit, van mij mag jij zo rechts zijn als de pest maar misschien moet je vooral eens proberen te leven, want aan wat jij hier post moet je zeer ongelukkig en misnoegd zijn, het leven is tekort man, doe er wat aan.
 • Peter Nols

  2 jaar geleden
  We zitten nu wel met een minister-president met een bedenkelijk Vlaams Blok verleden. En dat vinden de VLD en CD&V dus geen probleem.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Ben niet voor partijen die vinden dat de samenleving en de burger maakbaar zijn naar hun maatstaven, vanaeken jokke. En behalve de N-VA reken ik daar ook de traditionele socialisten en communisten onder. Waar ik wel voor ben is een democratische samenleving waarin burgers zichzelf op hun eigen gekozen manier maximaal kunnen ontplooien en waar de overheid uitwassen reguleert, ook deze van het neoliberale kapitalisme.
 1. Volgens nieuwe expertise stierf Chovanec door verwondingen die hij zichzelf toebracht
  UPDATE

  Volgens nieuwe expertise stierf Chovanec door verwondin­gen die hij zichzelf toebracht

  Een nieuwe expertise in de zaak-Chovanec wijst uit dat de man overleed als gevolg van de slagen die hij zichzelf toebracht en niet als gevolg van het gedrag van de agenten of hulpverleners. Dat meldt RTL Info zaterdag en de info wordt bevestigd door een bron bij het onderzoek. Ann Van de Steen, advocate van de weduwe van Chovanec, zegt in een reactie dat dit niet klopt. “Onze experten weten van niets. Dit is hallucinant, een week voor de wedersamenstelling.”
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).