De persoonlijke gegevens die klanten bij cafés en restaurants achterlaten worden voorlopig nog niet gebruikt voor contactonderzoek.
Volledig scherm
De persoonlijke gegevens die klanten bij cafés en restaurants achterlaten worden voorlopig nog niet gebruikt voor contactonderzoek. © Joel Hoylaerts/Photo News

Klantengegevens horeca voorlopig nog niet gebruikt door contacttracers

Op vraag van de Nationale Veiligheidsraad houden cafés en restaurants sinds vorige zaterdag de gegevens van hun klanten bij, maar het ziet er niet naar uit dat die al snel gebruikt gaan worden. 

 1. Bidden en smeken om cijfers te krijgen? Of lagen ze gevoelig? RECONSTRUCTIE: hoe het zo kon mislopen in Antwerpen
  PREMIUM

  Bidden en smeken om cijfers te krijgen? Of lagen ze gevoelig? RECONSTRUC­TIE: hoe het zo kon mislopen in Antwerpen

  Er ging aan contacttracing gedaan worden. Lokale brandjes zouden snel geblust worden. En er zou chirurgisch ingegrepen worden. Op die manier konden we een tweede golf en nieuwe lockdown vermijden, zo was ons bij het loslaten van de eerste maatregelen verzekerd. Het liep even anders in Antwerpen. Omdat het bidden en smeken was om aan precieze cijfers te geraken? Of omdat ze wat gevoelig lagen? Een reconstructie.
 2. Vlaams Belang wil geen subsidies meer voor "diversiteits- en integratie-industrie"
  71

  Vlaams Belang wil geen subsidies meer voor "diversi­teits en integratie-industrie"

  Oppositiepartij Vlaams Belang vraagt dat het Antwerpse stadsbestuur niet alleen de eventuele oneigenlijk gebruikte subsidies van de vzw Let's Go Urban terugvordert, maar ook dat Antwerpen stopt met subsidies voor "de megalomane diversiteits- en integratie-industrie". Volgens de uiterst rechtse partij is de zaak-El Kaouakibi een symptoom van "een fundamenteel probleem dat niet valt op te lossen met betere controle".
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil