Volledig scherm
© Photo News

Klachten rond privacy verdubbeld

De Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) heeft vorig jaar 708 klachten en bemiddelingsverzoeken ontvangen, dubbel zoveel als in 2019. Dat meldt De Zondag.

20 reacties

 • Gregoor Vogels

  1 maand geleden
  Nog meer camera’s hangen aub. Die hebben hun nut al goed bewezen.
 • Bob Boomer

  1 maand geleden
  Wat heet nog privecy !? De staat kent je, de bank kent je, de dokter kent je, de winkelier kent je, de telefoon kent je, de verzekeraar kent je, enz... en als al die gegevens in een centraal systeem komen te zitten is 1 druk op de delete knop genoeg om je hele bestaan te wissen. En daar sta je dan met ik heb niks te verbergen ! 't Is maar een camera hé.
 • steven goossens

  1 maand geleden
  Als je niks verkeerds doet maakt het toch niet uit?! Liever overal camera's als dat de veiligheid ten goede komt!
 • Yvan Lissens

  1 maand geleden
  Ik ontvang geen, tot heel zelden, ongewenste reclame in mijn mailbox. Hoofdreden hiervan is dat ik geen Facebook heb en er een programma op de achtergrond draait dat trackers, zoals de Facebook-pixel, blokkeert en ongewenste cookies verwijdert. Privacy is wat je er zelf van maakt.
 • Glorieux Marieke

  1 maand geleden
  Ga eens kijken op Facebook, dan zal je zien hoeveel en nog privacy overblijft. Voor mij, is alles wat in huis gebeurt of achter gesloten deuren, privacy en dat is het.
 1. Franstalige politici voeren druk op voor versoepelingen: “Indicatoren zijn geruststellend”
  9

  Franstali­ge politici voeren druk op voor versoepe­lin­gen: “Indicato­ren zijn geruststel­lend”

  In de aanloop naar het Overlegcomité dat deze namiddag samenkomt, voeren verschillende Franstalige politici de druk op voor versoepelingen. PS-voorzitter Paul Magnette wil dat het Overlegcomité een kalender vastlegt voor de heropening van de gesloten sectoren eind april, begin mei. Versoepelingen in het onderwijs moeten er daarvoor al komen, zegt hij in een interview met Sudpresse. Ook de minister-president van de Franse gemeenschap Pierre-Yves Jeholet (MR) pleit voor prioritaire versoepelingen in het onderwijs en een heropening van gesloten sectoren vanaf midden april. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez (MR) blijft intussen hardnekkig aandringen op meer contactmogelijkheden, nu de motivatie van de bevolking op een dieptepunt zit.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king