Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Klachten over te scherpe wattenstaafjes bij testcentra

De wattenstaafjes aangeleverd door een Waals bedrijf aan de coronatestcentra zouden bij heel wat volwassenen en kinderen ongemakken veroorzaken. Dat meldt het gespecialiseerd medisch magazine Medi-Sphère. Volgens artsen veroorzaken ze bij de helft van de patiënten neusbloedingen.

7 reacties

 • ringo van der pulst

  6 maanden geleden
  Marcus na een test of zes ben ik ervaringsdeskundige;Veel hangt af van wie de test afneemt en ik had de pech dat het telkens in beide neusgaten moest.Het beland door je neus net niet in je mond.Pijn doet het niet,deugd ook niet.
 • jos gompel

  6 maanden geleden
  Hier test gedaan voor opname ziekenhuis, zoutoplossing 15 seconden gorgelen en in potje spuwen en in zakje klaar. Zo gemakkelijk
 • NOEL CLAES

  6 maanden geleden
  Ik vraag mij nog steeds af, waarom men een staaltje in de neus moet nemen. De neus komt ten slotte in de mond terecht. Lijkt het mij normaler een staaltje in de mond te nemen. Veel vlugger en veiliger.
 • Paul Verbeeck

  6 maanden geleden
  Volgens onze politici is nooit iets aan de hand of aan de hand geweest met materiaal. Ze pasten gewoonweg hun advies aan , aan de beschikbare materialen. Probleem opgelost , toch voor hen .
 • Marcus Vadis

  6 maanden geleden
  Ik wil er niet aan denken dat ze zulk ding in mijn neus zouden duwen, het lijkt er precies 10cm in te gaan, akelig. In veel gevallen is die neusholte toch redelijk droog hoe kunnen ze dan testen?
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees