Begin deze maand ontstond zware verontwaardiging over een nieuwe reclamecampagne van Bicky Burger.
Volledig scherm
Begin deze maand ontstond zware verontwaardiging over een nieuwe reclamecampagne van Bicky Burger. © Facebook

Klacht over Bicky-reclame waarin man vrouw slaat gegrond verklaard in Nederland

De Nederlandse Reclame Code Commissie heeft op 15 oktober de klachten tegen een reclamecampagne van Bicky Burger op Facebook gegrond verklaard, zo maakt de Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame (JEP) bekend. Het campagnebeeld toonde een man die een vrouw een vuistslag geeft omdat zijn Bicky Burger niet in het juiste doosje zit.

5 reacties

 • Lucien Mertens

  2 jaar geleden
  Keer de sekses nu om, en er is geen vuiltje aan de lucht...
 • Patrick Verbelen

  2 jaar geleden
  Al eens naar de teksten van sommige rappers geluisterd, dat gaat véél verder.
 • piet devlieger

  2 jaar geleden
  Niemand heeft die advertentie goed bekeken zeker ? Die man slaat die vrouw niet maar slaat die doos uit haar hand. De impact * wordt duidelijk aangeduid. Niet dat het een charmante geste is daarom. Als je daar een junior-advocaat (of zijn kleuterzoon) als verdediger aanzet lacht hij binnen de kortste keren die aanklagers onder tafel.
 • Johan Van de Wyer

  2 jaar geleden
  Kompleet van de pot gerukt, dit is (welliswaar groffe) humor. Op tv worden we overspoeld door series die baden in extreem geweld, met een huiveringwekkend realisme en geen haan die ernaar kraait...
 • Walter Kennes

  2 jaar geleden
  Terecht!
 1. Bart De Wever over PFOS-vervuiling: “Multinational is inderdaad zeer goed weggekomen tot heden”
  65

  Bart De Wever over PFOS-vervuiling: “Multinati­o­nal is inderdaad zeer goed weggekomen tot heden”

  “De inzichten over de PFOS-vervuiling zijn veel te laat doorgesijpeld in Europa, en Vlaanderen is geen uitzondering. Daardoor zijn we nu lelijk in verlegenheid gebracht.” Dat zei Antwerps burgemeester Bart De Wever in De Zevende Dag. Hij vindt dat de politiek daaruit lessen moet trekken, zodat er niet, zoals nu, pas vandaag aan een sterke juridische positie moet worden gewerkt “ten opzichte van multinationals die inderdaad zeer goed zijn weggekomen tot heden”.
 2. OVAM-topvrouw bijt van zich af in 3M-dossier: “Er wordt dagelijks gelekt om op de kap van een ander te scoren. Ik doe hier niet aan mee”

  OVAM-top­vrouw bijt van zich af in 3M-dos­sier: “Er wordt dagelijks gelekt om op de kap van een ander te scoren. Ik doe hier niet aan mee”

  Henny De Baets, de administrateur-generaal OVAM, ijvert in het 3M-Oosterweel-dossier voor een onderzoek met volledige kennis van zaken. "In dit voor de burger essentieel debat is geen ruimte voor fragmentaire informatie, noch voor onoordeelkundige verdachtmakingen die een grondig onderzoek door het Vlaams parlement zouden kunnen bedreigen." Dat stelt de topvrouw van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) zaterdagavond in een mededeling die via haar advocaat werd verspreid.