BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Kinesisten en ergotherapeuten slaan alarm over patiënten met langdurige Covid: “Overstelpt met telefoons van mensen die aan hun lot worden overgelaten”

Minstens één op zeven mensen die Covid-19 doormaken, ontwikkelt langdurige Covid en heeft zes maanden later nog altijd één of meerdere symptomen, zo staat te lezen in het rapport rond langdurige Covid dat het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) in oktober gepubliceerd heeft. Een deel van die mensen heeft langdurige zorg nodig, maar krijgt die niet volgens de beroepsverenigingen voor kinesisten en ergotherapeuten. Wie thuis uitziekt, blijft in de kou staan. “Ik word overstelpt met telefoons en mails van mensen die een ergotherapeut nodig hebben, maar die aan hun lot worden overgelaten”, aldus Pierre Seeuws, voorzitter van Ergotherapie Vlaanderen.

42 reacties

 • Jan peeters

  2 jaar geleden
  Hieronder natuurlijk een deel grote monden die het nog niet hebben meegemaakt, kom maar eens in het ziekenhuis kijken, hoe patiënten er aan toe zijn, men zal anders piepen en waarom zouden jullie niet de volgende slachtoffers zijn?? Dan hebben ze een grote mond en komen de familieleden eisen stellen en opspelen. Degoutant, hou je gewoon aan de regels en laat je vaccineren, anders heb je eigenlijk niet te klagen of te zagen, eigen keuze.
 • Stephan Priem

  2 jaar geleden
  Er is genoeg geld om de zorg te boosten, maar onze overheid speelt liever sinterklaas in het buitenland.
 • Bruno Geldhof

  2 jaar geleden
  Ja, schaf alle administratie af, en we gaan veel beter af zijn. Kunnen de mensen weer echt werk doen in de plaats. In elke sector is er een tekort aan personeel. Maar ja, lagere belastingen moesten er komen, ten koste van opleiding enzovoort.
 • Deborah Lahousse

  2 jaar geleden
  Hou vol… Het betert traag maar wel zeker.
 • Jurgen Herbert

  2 jaar geleden
  HLN: En wat met de mensen die allergisch reageerden (bijwerkingen) op de vaccins? Er zijn ongeveer 31016 mensen die lichte bijwerkingen vertonen en 10225 hebben ernstige bijwerkingen. (Bron FAGG : Coronavirus: maandelijks overzicht bijwerkingen COVID-19-vaccins van 18 november 2021). Waarom worden zij niet vermeld? Ik kreeg op 09/09/2021 mijn 2de inenting met Moderna en heb nog steeds last van gewrichts- en spierpijn (linkerhelft (inenting) vanaf schouder tot voet).