BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Kinesisten en ergotherapeuten slaan alarm over patiënten met langdurige Covid: “Overstelpt met telefoons van mensen die aan hun lot worden overgelaten”

Minstens één op zeven mensen die Covid-19 doormaken, ontwikkelt langdurige Covid en heeft zes maanden later nog altijd één of meerdere symptomen, zo staat te lezen in het rapport rond langdurige Covid dat het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) in oktober gepubliceerd heeft. Een deel van die mensen heeft langdurige zorg nodig, maar krijgt die niet volgens de beroepsverenigingen voor kinesisten en ergotherapeuten. Wie thuis uitziekt, blijft in de kou staan. “Ik word overstelpt met telefoons en mails van mensen die een ergotherapeut nodig hebben, maar die aan hun lot worden overgelaten”, aldus Pierre Seeuws, voorzitter van Ergotherapie Vlaanderen.

42 reacties

 • Jan peeters

  6 maanden geleden
  Hieronder natuurlijk een deel grote monden die het nog niet hebben meegemaakt, kom maar eens in het ziekenhuis kijken, hoe patiënten er aan toe zijn, men zal anders piepen en waarom zouden jullie niet de volgende slachtoffers zijn?? Dan hebben ze een grote mond en komen de familieleden eisen stellen en opspelen. Degoutant, hou je gewoon aan de regels en laat je vaccineren, anders heb je eigenlijk niet te klagen of te zagen, eigen keuze.
 • Stephan Priem

  6 maanden geleden
  Er is genoeg geld om de zorg te boosten, maar onze overheid speelt liever sinterklaas in het buitenland.
 • Bruno Geldhof

  6 maanden geleden
  Ja, schaf alle administratie af, en we gaan veel beter af zijn. Kunnen de mensen weer echt werk doen in de plaats. In elke sector is er een tekort aan personeel. Maar ja, lagere belastingen moesten er komen, ten koste van opleiding enzovoort.
 • Deborah Lahousse

  6 maanden geleden
  Hou vol… Het betert traag maar wel zeker.
 • Jurgen Herbert

  6 maanden geleden
  HLN: En wat met de mensen die allergisch reageerden (bijwerkingen) op de vaccins? Er zijn ongeveer 31016 mensen die lichte bijwerkingen vertonen en 10225 hebben ernstige bijwerkingen. (Bron FAGG : Coronavirus: maandelijks overzicht bijwerkingen COVID-19-vaccins van 18 november 2021). Waarom worden zij niet vermeld? Ik kreeg op 09/09/2021 mijn 2de inenting met Moderna en heb nog steeds last van gewrichts- en spierpijn (linkerhelft (inenting) vanaf schouder tot voet).
 1. 14-tal personen plots onwel tijdens KV Mechelen-RC Genk: “We waren bang om rond te lopen, omdat we vreesden ook geprikt te worden”
  Play
  Mechelen

  14-tal personen plots onwel tijdens KV Mechelen-RC Genk: “We waren bang om rond te lopen, omdat we vreesden ook geprikt te worden”

  De politie van Mechelen-Willebroek is een onderzoek opgestart na een incident tijdens de wedstrijd van KV Mechelen tegen KRC Genk. “Tijdens de wedstrijd kregen we plots meldingen dat verschillende personen onwel werden”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. Het zou gaan om een veertiental personen. Acht mensen werden naar het ziekenhuis gebracht. Zij mochten het ziekenhuis inmiddels wel al opnieuw verlaten. Onderzoek moet uitwijzen of het om een geval van ‘needle spiking' gaat. Een aanwezig fan getuigt bij VTM Nieuws over wat ze gisteren zag gebeuren. Anoniem, uit angst herkend te worden door de dader(s).
 1. “Moe, moe, moe na het schoonmaken van bakje aardbeien. Sorry, maar f**k man, gaat dit ooit nog over?” Onze journaliste over 7 maanden 'out' zijn door langdurige Covid
  PREMIUM

  “Moe, moe, moe na het schoonma­ken van bakje aardbeien. Sorry, maar f**k man, gaat dit ooit nog over?” Onze journalis­te over 7 maanden 'out' zijn door langdurige Covid

  Ik ben Annick De Wit, journaliste bij deze krant, maar u hebt van mij het voorbije jaar weinig gelezen. Ik was out, door langdurige Covid. Zeven maanden voltijds werkonbekwaam. Ik zou deze hele periode liefst in een put onder de grond steken, goed aanstampen, er hier vooral over zwijgen en gewoon verdergaan met mijn leven zoals het voordien was. Maar ik ben terug. Ik schrijf weer. Halftijds, nog even. Covid is er nog. 'Long covid' ook. Er zijn te veel mensen die het ook/nog zullen hebben. En te veel die geen idee hebben. Dus. Hier ga ik. Dit is mijn verhaal over 7 maanden out zijn door long covid.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.