Protesten in Gent.
Volledig scherm
Protesten in Gent. © BELGA

Kinderverzorgers voeren actie: "Wij doen meer dan pampers verversen"

Op 14 locaties in Vlaanderen en Brussel verzamelen kinderverzorgers zondag om meer respect en een betere verloning te vragen. "Wij doen meer dan pampers verversen", zegt organisator Skye Bertieaux. De sector is tijdens de coronacrisis te vaak vergeten, vinden de kinderverzorgers, die daarom rond de middag het lied "What about us" van P!nk zingen.

9 reacties

 • Alysa Soetaert-van Sentehouse

  1 maand geleden
  De verschillen tussen de subsidies zijn veel te groot! De zorg is hetzelfde in elke kinderopvang!! Minder kinderen en meer financiële middelen helpt om de zorg van onze kinderen te verbeteren! Kinderbegeleiders kloppen veel uren voor weinig loon! Geen maaltijdcheques, geen vervanging bij afwezigheid ! Een schreeuw voor hulp is dit!
 • van den eeden maria

  1 maand geleden
  En van wat moet het weer komen , subsidies? Ouders die hun kinderen in de opvang plaatsen doen dat om beiden geld te gaan verdienen bovendien krijgen ze kindergeld en belastingaftrek. Dus laat wie zijn kinderen daar plaatst meer betalen. Solidariteit is een mooi ding maar ik ben meer dan 45 jaar solidair geweest zonder kinderen en ik weet nu wat ik daar voor terugkrijg misschien daar ook eens wat meer solidariteit scheppen want die tweeverdieners hebben later ook nog twee dikke pensioenen
 • Jan Opgenhaffen

  1 maand geleden
  Opvang( en school) is ideaal om je kinderen te dumpen. Zolang ze daar zijn hoeven ouders er niet op te letten en kunnen ze hun eigen leven (ambities ) leiden. Als dat goedkoop kan met belastingvoordeel zoveel te beter. Hoog tijd om kinderopvang naar waarde te schatten en te verlonen door de ouders.
 • Kathleen Anthierens

  1 maand geleden
  Haal het extra geld bij de ouders die er hun kinderen dumpen.
 • Annie Broeckx

  1 maand geleden
  Waarom zijn al die verschillende nodig,van nul tot zestig euro is gewoon van onmogelijk tot opvang met gouden kranen.Hoe kan iemand de veiligheid van negen kinderen garanderen,wie zet zijn kind van enkele maanden af in zo’n instelling en waar blijft kind en gezin.Ze wachten blijkbaar weer tot er een ongeval gebeurd.
 1. Meer kinderopvang op maat moet ouders over de drempel naar werk helpen

  Meer kinderop­vang op maat moet ouders over de drempel naar werk helpen

  Ouders die willen werken, een opleiding volgen, thuiswerken of solliciteren moeten in de toekomst gemakkelijker en vaker kinderopvang kunnen inschakelen als ze daar nood aan hebben. Daarom doen de Vlaamse sociale partners, verenigd in de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), een reeks voorstellen om het bestaande opvangmodel te hervormen. “Hoe vlotter ouders de opvangpuzzel voor hun kinderen kunnen leggen, hoe gemakkelijker ze zich op de arbeidsmarkt zullen begeven.”