Onthaalouders Lies Elsen en Mieke Sergeant.
Volledig scherm
PREMIUM
Onthaalouders Lies Elsen en Mieke Sergeant. © Photo News

Kinderverzorgers onder zware druk na recente schandalen: “‘En, krijgen ze hier ook slaag?’, vragen mensen mij nu”

Je zal maar als kinderverzorger werken en elke dag om de oren geslagen worden met nieuws over sluitingen en mishandelingen. Terwijl de overgrote meerderheid van hen met hart en ziel voor alle kindjes zorgt. Wij spraken met een onthaalmoeder die al meer dan 20 jaar in het vak staat en met de uitbaatster van een grootschalige kinderopvang. “We doen dapper voort en het vertrouwen van de ouders is er, maar de imagoschade die wij oplopen, verdienen wij niet.”

3 reacties

 • geert Jonckheere

  2 maanden geleden
  Kind en gezin dragen een grote verantwoordelijkheid. Wat is dat dan een topman of een topvrouw? Gaan zij de wereld redden? Een topman, is dat een andere benaming voor een persoon die bakken belastinggeld verdiend om op de hoge stoel te zitten in Brussel? Een hoopje dikke nekken die nog nooit op de werkvloer stonden gaan het weeral eens zeggen. Blijf met je fikken van een kind, is dat zo moeilijk? Waar lezen we wie opgepakt is om die kindjes te mishandelen? sorry hoor, controle is nodig!
 • Chris Van den Eede

  2 maanden geleden
  Ja inderdaad waardeer de meerderheid van de opvang die prachtig werk doen in plaats van deze heksenjacht aub.
 • Dirk Vangossum

  2 maanden geleden
  Mag ik stellen dat de journalistiek ook helpt om de imagoschade exponentieel te vergroten? Ondanks dat meer dan 97% van de creches hun werk voortreffelijk doen?
 1. Nawal Farih (CD&V) wil huisartsen inschakelen tegen wachtrijen bij hiv-centra

  Nawal Farih (CD&V) wil huisartsen inschake­len tegen wachtrijen bij hiv-cen­tra

  Omdat hiv-geneesmiddelen die ook preventief kunnen worden gebruikt momenteel enkel terugbetaald worden na een eerste consultatie bij een gespecialiseerde arts die verbonden is aan een hiv-referentiecentrum, staan die hiv-centra onder hoge druk. CD&V-Kamerlid Nawal Farih wil daar iets aan doen door huisartsen in te schakelen. "Een eerste consultatie moet door een huisarts kunnen uitgevoerd worden, zo kan de werkdruk verminderen bij de hiv-centra", zegt ze vandaag in een persbericht.
 2. 41 jaar na de feiten moeten ‘vijf Beulen van Guatemala’ voor assisen verschijnen voor gruwelijke moord op drie Vlaamse missionarissen
  PREMIUM
  LEUVEN/TURNHOUT/MENEN/BRAKEL

  41 jaar na de feiten moeten ‘vijf Beulen van Guatemala’ voor assisen verschij­nen voor gruwelijke moord op drie Vlaamse missiona­ris­sen

  Vijf hooggeplaatste Guatemalteekse gezagsbekleders staan meer dan 40 jaar na de feiten in december voor het Leuvense assisenhof. Ze zijn volgens het federaal parket verantwoordelijk voor de moorden op drie Vlaamse missionarissen. Het is een primeur in het internationaal strafrecht dat kopstukken van een militair apparaat, de inlichtingendiensten en de politiek in Guatemala naar een buitenlandse strafrechtbank worden verwezen.