Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Kinderrechtencommissariaat blaast 25 kaarsjes uit: "Vlaanderen heeft nog veel werk voor de boeg”

Het Vlaams Kinderrechtencommissariaat mag vandaag 25 kaarsjes uitblazen. Het kinderrechtenorgaan doet dat met een academische zitting in het Vlaams Parlement. Volgens kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens werden er sinds 1997 belangrijke stappen gezet op het vlak van kinderrechten, maar liggen er ook nog heel wat uitdagingen op tafel. “De bescherming van de fysieke integriteit van kinderen, het recht op onderwijs voor elk kind, kinderarmoede: Vlaanderen heeft nog werk voor de boeg”, zegt Vrijens.

 1. Groeiende trend zet zich door: ruim 35 ton cocaïne onderschept in Antwerpse haven tijdens eerste jaarhelft
  Play
  Antwerpen

  Groeiende trend zet zich door: ruim 35 ton cocaïne onder­schept in Antwerpse haven tijdens eerste jaarhelft

  Hoewel er tijdens de eerste zes maanden van 2022 minder cocaïne werd onderschept in de Antwerpse haven dan tijdens dezelfde periode in 2021, zet de groeiende trend zich wel verder. Door Operatie Sky was er vorig jaar namelijk een uitzonderlijk grote vangst. In totaal werd er dit jaar van januari tot en met juni 35,83 ton cocaïne in beslag genomen, blijkt uit cijfers van de douane die onze redactie kon inkijken.
 2. WEERBERICHT. Hittegolf gaat achtste dag in. Vandaag tot 30 graden, maar ook onweer op komst
  Play

  WEERBE­RICHT. Hittegolf gaat achtste dag in. Vandaag tot 30 graden, maar ook onweer op komst

  De hittegolf is nog niet voorbij in Vlaanderen. Het KMI verwacht vandaag en de volgende dagen nog maxima boven de 25 graden, met uitzondering van aan zee. Tot en met zaterdag blijft code geel voor de hitte van kracht. Er is echter ook weer onweer op komst. Vanaf vanmiddag en ook de komende dagen kan er lokaal veel neerslag vallen, met onweer, hagel en felle windstoten. “De zomer is nog niet voorbij, maar deze week moeten we rekening houden met verspreide regen of onweersbuien”, zegt VTM-weerman David Dehenauw.