Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © BELGA

Kinderen vaker met coronavirus besmet dan eerst gedacht

Kinderen zijn vatbaarder voor het coronavirus dan eerst gedacht. Dat leert een immuniteitsstudie van de KU Leuven en Sciensano bij 362 kinderen verspreid over tien scholen in Alken en Pelt. Positief is enerzijds dat er maanden na de besmetting nog altijd circulerende antistoffen in het lichaam aanwezig waren, en anderzijds dat de besmette kinderen geen ernstige ziekteklachten ontwikkelden.

 1. INTERVIEW. Papa van ernstig ziek coronapatiëntje Kaïs (4) getuigt: “Pijnlijk om hem zo te zien, maar coma was enige oplossing”
  PREMIUM
  Vilvoorde/Jette

  INTERVIEW. Papa van ernstig ziek coronapa­tiën­tje Kaïs (4) getuigt: “Pijnlijk om hem zo te zien, maar coma was enige oplossing”

  “We huilen elke keer als we hem zien, maar weten: dit is het beste voor hem.” De Vilvoordse Grégory Chaudy (37) en zijn vrouw gaan elke dag naar het ziekenhuisbed van hun zoon Kaïs (4). Het jongetje ontwikkelde door een coronabesmetting de zeldzame kinderziekte PIMS (MIS-C), waarvan kinderen ernstig ziek kunnen worden. Niemand kan voorspellen hoe de ziekte zal verlopen. Grégory wil andere ouders waarschuwen: “Hou je kinderen goed in de gaten. Het is belangrijk dat ook zij zo voorzichtig mogelijk zijn. Om zichzelf en andere kinderen te beschermen.”
 2. Rode Kruis zamelt recordbedrag van 30 miljoen euro in voor slachtoffers overstromingen

  Rode Kruis zamelt recordbe­drag van 30 miljoen euro in voor slachtof­fers overstro­min­gen

  Het Rode Kruis heeft al meer dan 30 miljoen aan giften ontvangen na de overstromingen van 14, 15 en 16 juli. Zo’n 1,5 miljoen euro daarvan werd reeds besteed aan de aankoop van typische noodhulpgoederen zoals zaklampen, bedden, maaltijden, hygiënekits, opvangtenten, eerste medische hulp, psychologische ondersteuning enz., meldt Belga. Vlaams topman Vandekerckhove betreurt wel de negatieve toon in de berichtgeving over de hulpverlening: "Er zijn ook veel zaken die goed gebeuren, en die krijgen weinig aandacht. Dat is erg ontmoedigend”, zegt hij tegen VTM Nieuws.