Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Baert Marc

Kinderen onder 12 jaar mogen één hobby uitoefenen in kleinere bubbel

Er is een akkoord bereikt over de buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren. Kinderen onder 12 jaar mogen nog één hobby of vrijetijdsactiviteit uitoefenen. Dat is beslist op het onderwijsoverleg. Ook worden de bubbels kleiner. 

67 reacties

 • Chris Vernelen

  1 jaar geleden
  Als de kinderen zoveel hobby mogen hebben ,doen dan alles maar open .Vroeger in onze jeugd hadden we maar ook 1 hobby en nu moeten er 4 of 5 hobbys hebben ,nooit genoeg .Ik ben het beu om al maanden thuis te zitten , denk liever aan de mensen die alles moeten dichthouden ,inplaats aan al die hobbys .Triestig ikke ,ikke.
 • Rudi De Man

  1 jaar geleden
  Kinderen zijn de onderschatte bron van verspreiding. Zoals dokter Devroey terecht zei zouden alle na-schoolse activiteiten moeten verboden worden. Het alternatief is de scholen te sluiten...Zo gaan we Corona nooit onder controle krijgen...
 • oswald billiet

  1 jaar geleden
  Ik denk dat het denkvermogen van sommige experten op hol geslagen is. Wie gaat zich nu inmengen in de leefwereld van kinderen en tieners en deze beperken? Dit is toch onzin. En die onzin is dat de angst voor besmetting die bij sommige experten een phobie aan het worden is. Laat de beleveniswereld van kinderen en tieners aub gerust !
 • Gerrit defreyne

  1 jaar geleden
  Zou men ook eens aandacht willen schenken aan de ouderen. Er zijn er reeds 20.000 overleden. Velen zitten in volstrekte eenzaamheid thuis te verkommeren. Maar blijkbaar hebben zij geen rechten meer en ook geen economische waarde meer. Hoog tijd om een ouderentechtencommissariaat te installeren.
 • Nico Herbots

  1 jaar geleden
  Hoog tijd dat de +12 terug buiten mag komen voor een hobby. Je kan kinderen niet blijven opsluiten. De 'korte pijn' is al begonnen in oktober voor die mannen. Voor de jongsten wordt het wat strenger, maar ja, voorlopig zal het afwisselend moeten. Leg het trouwens maar uit aan de kinders dat zij niet mogen sporten terwijl ze op tv elke dag voetbal zien.
 1. OVERZICHT. Deze scholen sluiten de deuren uit vrees voor Britse coronavariant: “Alle leerlingen meteen uit de klassen gehaald”
  PREMIUM
  VLAANDEREN

  OVERZICHT. Deze scholen sluiten de deuren uit vrees voor Britse coronavari­ant: “Alle leerlingen meteen uit de klassen gehaald”

  Spelen de kinderen dan toch een bepalende rol bij de verspreiding van het coronavirus? Het lijkt er steeds meer op nu de ene na de andere school haar deuren moet sluiten nadat leerlingen en leerkrachten positief testten op Covid-19, soms zelfs op de nieuwe en gevreesde Britse variant. “We nemen geen risico’s”, klinkt het bij veel directeurs en burgemeesters. Een overzicht van waar de poorten voorlopig gesloten blijven.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.