Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Photo News

Kinderen moeten na hoogrisicocontact binnen gezin dan toch in quarantaine blijven

NieuwsKinderen uit het basisonderwijs die een hoogrisicocontact hebben gehad binnen het eigen gezin zullen dan toch hun quarantaine niet mogen verlaten om naar school te gaan. Dat heeft Belga vernomen uit goede bron. De CLB's hadden om een aanpassing van die regel gevraagd. 

 1. Hoe zal vaccinatie bij kinderen verlopen? Hoe worden ze uitgenodigd? En wat als één van de ouders geen toestemming geeft voor prik?
  PREMIUM

  Hoe zal vaccinatie bij kinderen verlopen? Hoe worden ze uitgeno­digd? En wat als één van de ouders geen toestem­ming geeft voor prik?

  In een-twee-drie is zo’n prik gezet, maar dat wil niet zeggen dat de vaccinatiecampagne voor 5- tot 11-jarigen kinderspel is. Zes vragen aan Dirk Dewolf, de topman van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Wat als - bijvoorbeeld na een echtscheiding - ouders het niet eens raken over het al dan niet vaccineren van hun kind? Krijgen kinderen ook een Covid Safe Ticket na hun dubbele prik? En wanneer zullen alle kinderen van wie ouders dat wensen in Vlaanderen geprikt zijn?
 2. Tussentijdse evaluatie van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA): “Als er geen goed nieuws is, dan horen we hem niet”
  PREMIUM

  Tussentijd­se evaluatie van onderwijs­mi­nis­ter Ben Weyts (N-VA): “Als er geen goed nieuws is, dan horen we hem niet”

  Met zijn verzet tegen de CO2-meters haalde hij zich de woede van de experts op de hals, maar met zijn pleidooi om de scholen open te houden, won hij wel heel wat harten van ouders. Gaat Ben Weyts de geschiedenis in als de minister die vocht om de scholen open te houden of heeft hij onderweg toch iets te veel steken laten vallen? Halfweg zijn ambtstermijn: een tussentijds rapport.