Beklaagden Freddy Eyletten en Myriam Werbrouck
Volledig scherm
Beklaagden Freddy Eyletten en Myriam Werbrouck © BELGA

Kinderen maken moeder in beklaagdenbank met de grond gelijk

Assisen VL-BrabantDe twee kinderen van de van oudermoord beschuldigde Myriam Werbrouck hebben voor het hof van assisen van Vlaams-Brabant hun moeder met de grond gelijk gemaakt. Cindy en Jurgen Serverius, die zich burgerlijke partij stelden voor de gewelddadige dood van hun grootmoeder, hadden geen genade. Maar dan ook geen enkele.

 1. Herman De Croo als enige op de bon geslingerd tijdens passage van de Ronde

  Herman De Croo als enige op de bon geslingerd tijdens passage van de Ronde

  Tijdens de Ronde van Vlaanderen is slechts één proces-verbaal opgemaakt voor het overtreden van de mondmaskerplicht langs het parcours. Dat meldt de Oost-Vlaamse provinciegouverneur Carina Van Cauter. Dat pv was bestemd voor Herman De Croo. De vader van de premier was op televisiebeelden zonder masker te zien en erkende ook zijn fout. "De meeste mensen die in overtreding waren, gaven onmiddellijk gevolg aan de vraag om het mondmasker op te zetten of wat verder uit elkaar te gaan staan."
 2. Vader van beschuldigde gaat liever op vakantie dan zoon te verdedigen op proces
  Assisen Vl-Brabant

  Vader van beschuldig­de gaat liever op vakantie dan zoon te verdedigen op proces

  Freddy Eyletten (51) moet op weinig steun rekenen. Voor het hof van assisen van Vlaams-Brabant werd hij vandaag zelfs in de steek gelaten door zijn eigen vader. Die plande uitgerekend deze week zijn jaarlijkse vakantie van vier dagen. "Hij had helaas geen annulatieverzekering", stelden de twee zussen van de beschuldigde. De advocaat zwaaide met de bestelbon van de reis, inclusief ...annulatieverzekering.
 3. Nieuwe teststrategie: wat met de contacttracing? En kan ik nog getest worden als ik maar één symptoom heb?
  PREMIUM

  Nieuwe teststrate­gie: wat met de contacttra­cing? En kan ik nog getest worden als ik maar één symptoom heb?

  Wie een hoogrisicocontact heeft gehad - langer dan een kwartier op minder dan anderhalve meter - met iemand die besmet is met corona hoeft niet langer getest te worden, als die zelf geen symptomen vertoont. Dat is nodig, nu de laboratoria niet meer kunnen volgen. Maar wat met de contacttracing nu? En wordt de curve daardoor niet kunstmatig afgevlakt? Wij legden de vragen voor aan infectioloog Steven Callens en biostatisticus Geert Molenberghs.