Speeltuinen zijn nog altijd verboden terrein voor kinderen.
Volledig scherm
Speeltuinen zijn nog altijd verboden terrein voor kinderen. © BELGA

Kinderen en jongeren mogen komende zomer op kamp: dit zijn alle voorwaarden

Kinderen en jongeren kunnen komende zomer op kamp. Daarnaast mogen buurtspeeltuinen in open lucht vanaf woensdag 27 mei opnieuw open. Dat heeft Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) vanavond tijdens een persconferentie gezegd. Ook kampen in het buitenland mogen doorgaan, maar slechts tot maximum 150 kilometer vanaf de Belgische grens.

  1. ASSISEN. Wetsgeneesheer die kogel niet vond in lichaam van Isabelle (39) verdedigt zich: “Zelfs bij tweede autopsie heb ik drie uur moeten zoeken”
    PREMIUM
    Diksmuide

    ASSISEN. Wetsgenees­heer die kogel niet vond in lichaam van Isabelle (39) verdedigt zich: “Zelfs bij tweede autopsie heb ik drie uur moeten zoeken”

    In het Brugse assisenhof is wetsdokter Jan Bolt zijn getuigenis komen afleggen. De arts kreeg dinsdag flink wat kritiek van z'n collega Werner Jacobs, omdat hij eerst een steekwonde weerhield als doodsoorzaak van Isabelle Deschodt (39). “Geneeskunde van 1920 en niet van 2020", sneerde die laatste. Bolt sprak zelf nooit van een fout. “Zelfs bij de tweede autopsie heb ik drie uur naar dat kogeltje moeten zoeken.”