Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © BELGA

Kinderen Djalali roepen in open brief op mee te strijden voor vrijlating van hun vader: “We zullen niet stoppen totdat je weer thuis bent”

De kinderen van Ahmadreza Djalali, de Zweeds-Iraanse gastdocent aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) die in de cel zit in Iran, hebben hun vader een open brief geschreven, waarin ze mensen ook oproepen om zich aan te sluiten bij hun strijd voor zijn vrijlating. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International verspreidt vrijdag de brief. Het is zondag tweeduizend dagen geleden dat Djalali opgepakt werd in Iran, waarna hij ter dood veroordeeld werd.

  1. Statisticus UGent: “Besmettingscijfers in Vlaanderen over top heen, daling op intensieve volgt pas later”

    Statisti­cus UGent: “Besmet­tings­cij­fers in Vlaanderen over top heen, daling op intensieve volgt pas later”

    Terwijl de coronabesmettingen in andere regio’s nog gestaag toenemen, zijn ze in Vlaanderen “over de top heen”, net als de hospitalisaties. Dat zegt datawetenschapper aan de UGent, Bart Mesuere, op Twitter. Mesuere volgt de coronapandemie al van in het begin op en tweet geregeld over de cijfers. Ook volgens viroloog Steven Van Gucht van Sciensano lijken de coronacijfers voorlopig een piek te hebben bereikt, behalve dan wat de bezetting op intensieve betreft. Zijn GEMS-collega Marc Van Ranst vreest dan weer dat we voor een langere periode op een plateau zullen terechtkomen.