De crashtest met de kinderfietsen.
Volledig scherm
De crashtest met de kinderfietsen. © Test Aankoop

"Kinderen beter beschermd in een stoeltje dan in een bakfiets"

Bij een zijdelingse botsing zijn kinderen beter beschermd in een zitje achterop of in een fietskar dan in een bakfiets of op een aanhangfietsje. Dat blijkt dinsdag uit een crashtest met verschillende soorten fietsen van Test Aankoop.

 1. HET DEBAT VAN DE DAG. Moeten werklozen na drie jaar hun uitkering verliezen? Dit is jullie mening

  HET DEBAT VAN DE DAG. Moeten werklozen na drie jaar hun uitkering verliezen? Dit is jullie mening

  CD&V-voorzitter Sammy Mahdi lanceerde gisteren een opvallend nieuw standpunt van zijn partij. Wie drie jaar werkloos is én een ultiem jobaanbod of elke opleiding weigert, die moet het recht op zijn of haar uitkering verliezen. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau had het meteen over “stampen op werklozen”. Zullen werklozen op die manier meer aangemoedigd worden om te gaan werken of zullen ze toch eerder definitief verloren zijn voor de arbeidsmarkt? Eerder vandaag lieten we experts aan het woord. Nu is het jullie beurt. Dit is jullie mening.
 2. Frank Vandenbroucke tegen terugkeer mondmaskerplicht: “Maar je moet je niet schamen om er eentje te dragen”
  18

  Frank Vandenbrou­c­ke tegen terugkeer mondmasker­plicht: “Maar je moet je niet schamen om er eentje te dragen”

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is tegen een terugkeer van de mondmaskerplicht. Dat zegt hij in de Franstalige krant ‘Le Soir’. De minister pleit wel voor een "mondmaskercultuur”, waarbij mensen zich niet moeten schamen om er eentje op te zetten. Viroloog Steven Van Gucht sloot al eerder een terugkeer uit: “Overheden verplichten niet graag, want je maakt je op dat moment absoluut niet populair als politicus.”