KIJK. Magnette (PS) wil na verkiezingen 2024 premier worden, De Wever (N-VA): “Een dikke vette neen”

Op papier is het nog ruim een jaar tot de volgende federale verkiezingen, maar PS’er Paul Magnette laat in een interview bij ‘Le Soir’ alvast het achterste van z’n tong zien. Hij wil premier worden. N-VA-voorzitter Bart De Wever reageert in een interview met VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez alvast weinig positief: “Een dikke vette neen.” Bekijk hierboven de reactie van De Wever.

338 reacties

 • birgit van de velde

  2 maanden geleden
  Belgie hangt samen met experten en politiekers die om het meeste punten en zakkenvullen willen halen.
 • Ludo Van Dyck

  2 maanden geleden
  Het wordt meer en meer duidelijk. Vivaldi 2 komt eraan.
 • Yves Depreitere

  2 maanden geleden
  Iedereen heeft commentaar op NVA en Bart De Wever, terwijl het juist Wallonië en de PS is die ons de afgrond in trekt.
 • Yves Depreitere

  2 maanden geleden
  NVA heeft aan GEEN ENKELE staatshervorming meegewerkt, de huidige versnippering en blokkages zijn louter en alleen te wijten aan de traditionele partijen. De PS zou zich beter eerst eens bezig houden met schoon ship te houden in hun landsdeel. Mocht Wallonië zich spiegelen aan Vlaanderen, België zou bij de rijkste landen behoren.
 • Francis Uyttebrouk

  2 maanden geleden
  Als de liberalen 2 zetels winnen is de socialistische familie niet langer de grootste en wordt Magnette geen eerste minister. Een liberale stem blokt hem af. Een Vooruit stem, daarentegen, brengt hem in pole position.
 1. Rapport-Mussche volstaat om ‘golden boy’ aan de kant te schuiven: wat weten we over ontslag Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof?

  Rap­port-Mus­sche volstaat om ‘golden boy’ aan de kant te schuiven: wat weten we over ontslag Plop­sa-CEO Steve Van den Kerkhof?

  Studio 100 schuift Steve Van den Kerkhof (48) aan de kant als CEO van Plopsa, één maand na getuigenissen over een toxische werkcultuur en grensoverschrijdend gedrag. Het personeel van de pretparkengroep krijgt dat nieuws vandaag te horen, maar het lekte al uit. Er zou bovendien nog een ontslag van iemand uit de Plopsa-top in de lucht hangen, klinkt het bij een goedingelichte bron. Van den Kerkhof zelf ontkent dat er een akkoord is over zijn ontslag.
 2. Javier* getuigt over superdrugskartel dat cocaïne brengt tot Antwerpse haven: "De Albanezen hebben de leiding over de koopwaar”
  PREMIUM
  17

  Javier* getuigt over superdrugs­kar­tel dat cocaïne brengt tot Antwerpse haven: "De Albanezen hebben de leiding over de koopwaar”

  Javier (een schuilnaam) was 14 toen hij “een pistool kreeg en de straat op moest”, om zo te kunnen toetreden tot de bende van de Ecuadoraanse ‘Carlos El Diablo’. Die topcrimineel importeert met behulp van de Albanese maffia cocaïne naar ons land. Javier gunt ons nu een blik achter de schermen van de internationale superkartels die ook in ons land hoogtij vieren, rouwkransen sturen naar rechters en 4.000 dollar betalen voor een dode agent.
 3. Vlaams Parlement keurt kader voor afstandsonderwijs in secundair goed

  Vlaams Parlement keurt kader voor afstandson­der­wijs in secundair goed

  Het Vlaams Parlement heeft woensdag het kader goedgekeurd dat afstandsonderwijs of hybride onderwijs in het secundair onderwijs structureel verankert. In dat kader is er ook een bovengrens voor het aandeel afstandsonderwijs vastgelegd. Voor de eerste graad gaat het om maximaal 20 procent van de tijd, voor de tweede graad om maximaal 30 procent en voor de derde graad om maximaal 40 procent. Volgens minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) moeten scholen wel garanties voorzien voor kwetsbare kinderen. Zij moeten altijd het recht hebben om onderwijs op school te volgen.