Slachtoffers en familieleden van slachtoffers leggen witte rozen op het monument voor de slachtoffers van de aanslagen op 22 maart in Brussel.
Volledig scherm
Slachtoffers en familieleden van slachtoffers leggen witte rozen op het monument voor de slachtoffers van de aanslagen op 22 maart in Brussel. © Photo News

KI doet uitspraak over doorverwijzing verdachten aanslagen Brussel

De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling doet vandaag uitspraak over de doorverwijzing van de verdachten in het dossier over de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem. Die uitspraak zal niet op de zitting voorgelezen worden, maar zal kort voor of kort na de middag schriftelijk aan de partijen worden overgemaakt. Dat meldt het federaal parket.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Broers Abdeslam bekeken IS-video’s in zaaltje boven Molenbeeks café: “Ze keken naar lijken die met een pick-up gesleept werden in Syrië”
  PREMIUM

  Broers Abdeslam bekeken IS-video’s in zaaltje boven Molenbeeks café: “Ze keken naar lijken die met een pick-up gesleept werden in Syrië”

  “De moeilijkste zaak uit haar carrière”, zo omschreef de Belgische onderzoeksrechter Isabelle Panou gisteren het onderzoek rond de aanslagen in Parijs en Saint-Denis in 2015. Zij mocht als eerste Belgische speurder getuigen in de historische assisenzaak rond de aanslagen . Op twee uur tijd deed ze vijf jaar onderzoek uit de doeken. Van de broers Abdeslam die samen IS-video’s bekeken in een videoruimte boven hun café tot het beruchte Molenbeek. “Er is niet één straat waar ik nog nooit een huiszoeking heb bevolen.”