Pepinster werd hard getroffen door de overstromingen van juli vorig jaar.
Volledig scherm
Pepinster werd hard getroffen door de overstromingen van juli vorig jaar. © Eric de Mildt

Ketting van 5.000 mensen langs Vesder uit solidariteit met slachtoffers overstromingen

Ongeveer 5.000 mensen hebben zondag een ketting gevormd tussen Verviers en Chênée, in de provincie Luik, uit solidariteit met de slachtoffers van de dodelijke overstromingen van juli vorig jaar. Het evenement werd georganiseerd door de Nederlandstalige organisatie ‘Herent Helpt’.

 1. Audit rond kinderopvang bevestigt problemen met inspectie en handhaving: “De uitdagingen zijn niet min”

  Audit rond kinderop­vang bevestigt problemen met inspectie en handhaving: “De uitdagin­gen zijn niet min”

  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heeft de resultaten ontvangen van de audit over de kinderopvang. Die audit van Audit Vlaanderen kwam er na het drama in ‘t Sloeberhuisje waarbij een meisje van 6 maanden oud het leven liet na mishandeling, en evalueerde het proces van inspectie en handhaving in de kinderopvang. Volgens Crevits toont de audit aan “dat de processen rond meldingen, klachten en handhaving onvoldoende onder controle zijn”. Ze vraagt van haar diensten een “duidelijk en volledig plan van aanpak”.
 2. Beelden tonen hoe Bart De Wever de benen losgooit met Valerie Van Peel tijdens zomerfeest N-VA
  Play
  74

  Beelden tonen hoe Bart De Wever de benen losgooit met Valerie Van Peel tijdens zomerfeest N-VA

  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in een toespraak op het zomerfeest van zijn partij niet voor het eerst uitgehaald naar de federale regering. Het begrotingstekort, de belastingdruk en het koopkrachtverlies zijn “onhoudbaar en onaanvaardbaar", klonk het in Mechelen. Na zijn toespraak gooide De Wever de benen los op de dansvloer met Valerie Van Peel, die dit najaar stopt als ondervoorzitter.